Duguláselhárítás házilag: ezek a leggyakrabban használt alapanyagok!

Duguláselhárítás házilag: ezek a leggyakrabban használt alapanyagok!

Vannak olyan háztartásban előforduló feladatok, melyek soha nem jönnek jókor. A leginkább bosszankodással járnak, és a nem megfelelő megoldással akár sok kiadással is. Igen, nem más ez, mint a dugulás. A konyhát, a fürdőszobát és a toalettet érintő probléma a szaniterek működését akár teljesen megakadályozza, s így komoly kényelmetlenséggel találhatjuk szembe magunkat. Ha nem hívnál azonnal szakembert, akkor is többféle otthoni megoldás létezik a dugulás megszüntetésére. Természetesen a duguláselhárítás Martonvásár területén is gond nélkül elérhető profik közreműködésével. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy sokan a házilagos szerekhez nyúlnak legelőször. Lássuk, melyek ezek!

Tisztítsd ki a szifont!

Amennyiben a mosogató vagy a mosdó dugult el, akkor érdemes a szifont górcső alá venni. A világhálón videós segítséget is találhatsz ahhoz, hogy miként szedd szét és szereld össze helyesen ezt. Kellemetlen szagokra biztosan számíthatsz, de ha a szifon áttisztítása után a rendszer újra átjárható, akkor megéri az erőfeszítést.

Szódabikarbóna a háztartásban

A természetes alapanyagnak számtalan felhasználási módját ismerjük a háztartásban. Különösen jó szolgálatot tesz akkor, ha a cél a dugulások megszüntetése. Hatását felturbózhatod ecettel, ami a szagok megszüntetésében is sokat segíthet. Egy adag szódabikarbónához dupla adag ecet szükséges. A két anyag habzó elegyet alkot, majd amint ez alább adott, akkor következhet a forró vizes átöblítés. A sütőpor is hasonló eredményeket hozhat ecet társaságában.

Trisót a lefolyóba!

Bizonyára hallottál már a trisóról, melyet sokan a mosógép tisztításakor alkalmaznak. Megéri egy plusz flakont otthon tartani belőle, hiszen akkor is hasznos választás, ha a duguláselhárítás Martonvásár ingatlanjaiban válik szükségessé.

Bórax a dugulások ellen

Elsősorban a penészesedés ellen vetik be a bóraxot, de kitűnő szolgálatot tesz akkor is, ha dugulásokkal állunk szemben. Két pohár vízzel együtt juttasd a lefolyóba, majd öblítsd át a rendszert forró vízzel. Meglepően hatásos lehet!

Ha a házilagos megoldások nem vezetnek eredményre, akkor még mindig ott vannak a lefolyótisztító vegyi anyagok. Mielőtt azonban több flakonnal is beszereznél, gondold át, nem jönnél-e ki olcsóbban a profi segítséggel. A duguláselhárítás Martonvásár térségében is rendelkezésre áll, tulajdonképpen naptól és munkaidőtől függetlenül.