Duguláselhárítás Etyek: konyhai csatornaszaghoz hívj szakembert!

Duguláselhárítás Etyek: konyhai csatornaszaghoz hívj szakembert!

Duguláselhárítás Etyek területén? A feladat sokszor ugyan megoldható házilag, de vannak helyzetek, amikor a szakemberek hozzáértése nem elkerülhető. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ingatlantulajdonosok gyakran a várható költségek miatt nem hívnak szakembert. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy a profi duguláselhárítás gyakran olcsóbban kijön, mintha drága vegyszerekkel próbálkoznánk, ki tudja, milyen eredménnyel.

Ritkán használt ingatlanban gyakori a csatornaszag

Vannak jelek, melyek arra utalnak, hogy dugulással van dolgunk. A visszafolyó szennyvíz, vagy a le nem folyó víz biztosan arra hívják fel a figyelmet, hogy dugulások lehetnek a rendszerben. De mi a helyzet a csatornaszaggal? Ha sokáig nem használsz egy szanitert, akkor a szifon kiszáradhat, visszaengedheti a szagokat, de akár a tömítések is elérhetnek. Ezért fordulhat elő, hogy a nyaralókban, vagy egy utazás után hazatérve kellemetlen szag fogadhat az ingatlanban. Ilyenkor a szaniterek használata, átöblítése és néhány szellőztetés után megoldódik a probléma.

Profikkal akár olcsóbban is kijöhet

Amennyiben nem így történik, akkor a duguláselhárítás Etyek érintett ingatlanjaiban is szükséges lehet. Felmerül a kérdés, hogy magunk bajlódjunk-e a fertőtlenítő szerekkel és a dugulások elhárítására alkalmas vegyi anyagokkal. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a vegyszerek keverése nem ajánlott, mindig csak egy típussal célszerű próbálkozni. Az árakat látva azonban megfontolandó, hogy inkább profira bízzuk a dugulások megszüntetését.

Ételmaradékokat a kukába!

A tapasztalatok szerint a duguláselhárítással együtt a kellemetlen bűz is távozik a helyiségből. A konyha különösen érintett terület, itt ugyanis nagy esélye van annak, hogy bomló szerves anyagok kerülnek a lefolyóba. Ez ellen prevencióval tehetünk a legtöbbet, vagyis az ételmaradékok ne kerüljenek a rendszerbe. Ha erre ügyelünk, akkor már jó esélyeink vannak a bűz és a dugulások elkerülésére.

A konyhai csatornaszag igen kellemetlen lehet. A helyiség használatára is rányomja bélyegét, ezért nagyon fontos, hogy mihamarabb a dolog végére járjunk. A szakember által alkalmazott kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével a rendszer feltérképezhető, de sokszor már az is elég lehet, ha a szifont kitisztítjuk. Az abban felgyülemlett szennyeződések is komoly bűzforrásnak számítanak.