Duguláselhárítás és csatornatisztítás – Miért bízzuk szakemberre?

duguláselhárítás

A hozzáértés a mindennapi teendők során igencsak kifizetődő. Nem véletlen, hogy ha szakmai tapasztalatot és gyakorlatot igénylő feladatokról van szó, akkor a legtöbben profikra bízzuk a munkát. Vajon így van ez a duguláselhárítás kapcsán is? Itt már megoszlanak a vélemények, és a takarékosság, valamint a problémás helyzetek elkerülése végett sokan inkább maguk próbálkoznak a dugulás megszüntetésével. Sikerülhet ez? Mikor hasznosabb szakembert hívni?

Legyen az idei cél a megelőzés!

Elsősorban azt érdemes megvizsgálni, hogy újépítésű házról van szó, vagy egy régebbi ingatlanról. Ez utóbbiak kapcsán gyakran már csak a rendszer korából adódóan is számolhatunk dugulásokkal és a csatornatisztítás szükségességével. Érdemes átgondolni, hogy ilyenkor megelőzés céljából sor kerüljön-e egy kamerás csatornavizsgálatra. A módszer a megfelelő eszközzel lehetővé teszi, hogy a csövek belsejében levő sérüléseket, lerakódásokat még időben felismerhesse a szakember.

Tudatosság a szaniterhasználat során

Természetesen nem mehetünk el a tudatos szaniterhasználat mellett sem. Használsz lefolyószűrőt, vagy a hajszálak és az ételmaradékok rendszeresen a lefolyóban landolnak? A WC egyfajta mindent elnyelő szemetes, ahol a darabos szennyeződésektől és a használt macskaalomtól is könnyedén megszabadulsz? Fontos tudni, hogy ezeknek a helye a szemetesben van. Ha elsőre nem is okoznak dugulást, idővel kialakulhat egy olyan makacs helyzet, ami akár a cső repedését is maga után hozhatja.

Előzd meg a kerti gyökér-benövést!

Apropó, csőrepedés! A kerti gyökér-benövés okozta kellemetlenségeket még az ellenségeinknek sem kívánjuk. Miről van szó esetében? A cső repedésein bekúszott gyökerek idővel szétfeszítik azt, majd elég egy esőzés, és a szennyvíz máris megindul visszafelé, a lakás irányába. Rosszabb helyzetben a toalettből jön ki, ami  komoly higiéniai problémát okozhat a háztartásban.

Csatornatisztítás és mechanikus eszközök

A womás csatornatisztítás már csak erejénél fogva is jó eséllyel segít a lerakódások és dugulások megszüntetésében. Nem ritka, hogy a mechanikus eszközökre esik a választás, ilyenkor profi kezekben hatékonyan és gyorsan búcsút lehet mondani a makacs dugulásnak.