Duguláselhárítás és csatornatisztítás: 3 ok, ha muszáj szakembert hívnod!

duguláselhárítás

A profi segítség mindig jól jön a ház körül. Az már más kérdés, hogy a szolgáltatások ellenértéke gyakran nem tűnik vonzónak. Jogos tehát a dilemma, hogy magunk próbálkozzunk a szükséges helyreállításokkal, vagy inkább biztosra menjünk, és szakembert hívjunk. A kérdés különösen kritikus akkor, ha duguláselhárításról van szó, hiszen a mihamarabbi sikeren a szaniterek és velük együtt az otthon használhatósága múlhat. Gondoljunk csak bele, mi a teendő akkor, ha a toalett eldugul. A pumpálás és a lefolyótisztítók ugyan esélyt kínálnak a helyreállításra, viszont ha nem válnak be rövid időn belül, akkor nincs más megoldás, mint profi kezekre bízni a szó szerint koszos munkát. Lássuk, mikor nélkülözhetetlen a hozzáértők által végzett duguláselhárítás és csatornatisztítás!

1. Nedves falak, beázott szomszédok

A csatornatisztítás újszerű magaslatokat követel meg akkor, ha a falak átnedvesednek, egy bizonyos ponton csőtörés jeleit mutatják. Még kellemetlenebb a helyzet akkor, ha a beázott alsó szomszéd hívja fel a figyelmet arra, valami nem működik megfelelően otthonunkban. A beavatkozás nem várathat magára, ám mielőtt még bármit tennél, zárd el a vizet. A csőtörés gyanúja esetén egyébként az is praktikus, ha megnézed, hogy fogyasztás hiányában is pörög-e a vízóra. Legyen akárhogy is, a profi kihívása és a szükséges csőcsere ilyenkor elmaradhatatlan.

2. Házilagos próbálkozások és kudarcok

A dugulásról mindenki azt hiszi először, hogy a lefolyótisztító és a pumpálás majd megoldást kínálnak. Az első néhány órányi bajlódás után azonban a legtöbben belátják, hogy itt bizony nincs idő további szerencsétlenkedésre. Ugyan remek lefolyótisztítók kaphatók napjaink kínálatában, és a vákuumos, korszerű WC pumpa is kitűnő szolgálatot tesz, viszont a makacs, mélyen fekvő dugulásokkal korántsem biztos, hogy ezek elbánnak. Ekkor kerül szóba először a szakember felkeresése. Vannak olyan szaniterek, amelyeknél érdemes időben kapcsolni, és profihoz fordulni. A toalett működőképességén az otthon használhatósága múlik, így esetében célszerű nagyon körültekintőnek és tudatosnak lenni.

3. A gyors megoldások híve vagy?

A mai világban az időhatékonyság legalább annyira fontos, mint a megfizethető megoldások keresése. A kettő nem mindig kompatibilis egymással. A duguláselhárítás esetén nem elhanyagolható a profik gyorsasága. Akár harminc perc alatt meg tudják szüntetni azokat a makacs dugulásokat, amelyekkel házilag akár napokig is hiába próbálkoznánk. Tény, hogy házi használatra is beszerezhető csőgörény, akár elektromos formában is, de kérdés, hogy megéri-e ilyenekre költeni a jelenlegi infláció mellett. Megbízható szakemberek segítségévek a womás csatornatisztítás és a kamerás cső- és csatornavizsgálat egyaránt gyorsan és hatékonyan elvégezhető. Az árakról gyakran már az online felületen tájékozódhatunk, de az első telefonos egyeztetéskor is felvilágosítást kérhetünk.