Duguláselhárítás csőgörénnyel: ezekre figyelj a használat során!

Duguláselhárítás csőgörénnyel: ezekre figyelj a használat során!

A házilagos megoldások híve vagy? Szereted magad kézbe venni a dolgokat? Nincs ez másként akkor sem, ha makacs dugulással találod szembe magad? Ilyenkor a mihamarabbi segítség nélkülözhetetlen, hiszen a szaniterek kényelmes használata múlhat ezen. A duguláselhárítás Tordas térségében is elérhető profik közreműködésével, de ma már olyan eszközök közül is válogathatsz, amelyekkel esélyed van magadnak megoldani a problémát.

Csőgörény otthoni használatra

A csőgörény kifejezés valószínűleg nem ismeretlen számodra. A szakemberek rendszerint ezt használják, s ma már a háztartások számára is elérhető a megfelelő kivitelben. Nem más ez tulajdonképpen, mint egy csőtisztító spirál. Ezt tekerjük bele a lefolyóba, és kifelé történő húzás során az a dugulás okait is magával hozza. Alkalmazásához nem szükséges szakértelem, és a barkácsboltokban általában megtalálható a kínálatban. Kisebb dugulások esetében igen hasznos eszköz, melynek segítségével magunk is elvégezhetjük a dugulás elhárítását.

A csőgörények általában többféle hosszban elérhetőek, így 3, 5, vagy akár 10 méteres is elérhető a választékban. Alkalmazhatóságuk attól függ, hogy a rendszer mely részén dugult el a cső. Hosszukból eredően tehát akkor alkalmazhatóak eredményesen, ha a dugulás a szanitertől ilyen hosszúságban történt. Amennyiben távolabbi részen van dugulás, akkor a duguláselhárítás Tordas területén is szakember segítségével végzendő. Nem csak a profi felszerelés szól mellette, hanem a nagyfokú hozzáértés is, mely a duguláselhárítás nehezebb eseteiben nélkülözhetetlen.

Kétemberes feladat

A duguláselhárítás Tordas ingatlanjaiban csőgörény használatával is kétemberes munka. Az egyik fő tolja a cső végét a rendszerbe, a másik pedig a hajtókart tekeri folyamatosan. A spirál tulajdonképpen a dugulást képező szennyeződést szétvágja, és kihúzás alkalmával magával vonja azt. Ha még inkább hatékonyan szeretnénk végezni a duguláselhárítást, akkor visszafelé is tekerhető a spirál. Miután megtörtént a dugulás megszüntetése, célszerű a rendszert forró, sós vízzel átöblíteni, ez nagy segítség lehet a csövek falán levő lerakódások ellen.

Ne feledd, ha nehezen megy a házilagos helyreállítás, vagy nem bajlódnál a dologgal, akkor a duguláselhárítás Tordas területén is elérhető, s akár sürgős esetben, igény szerint akár azonnal a helyszínre érkeznek a profik!