Duguláselhárítás Budapest: 5 dolog, amit elronthatsz a szanitereknél

Duguláselhárítás Budapest: 5 dolog, amit elronthatsz a szanitereknél

Az otthon kényelmes használata gyakran attól függ, hogy a műszaki rendszerek, szaniterek megfelelően működnek-e. Tipikus problémának számít a dugulás, amellyel valószínűleg már mindenki találkozott. Vannak esetek, amikor a pumpálással gyorsan elhárítható a helyzet, máskor viszont csak a szakember közreműködése hozhatja ezt meg. Érdemes fokozott figyelmet fordítani a megelőzésre. Cikkünkben most azokat a területeket vesszük sorra, melyeket a legtöbben elrontanak saját szanitereikkel kapcsolatban. Tarts velünk, és ismert meg a prevenció lehetőségeit!

1. Duguláselhárítás Budapest: ingatlantól függetlenül szükséges lehet!

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy újépítésű ingatlanjukban már csak az újszerű rendszer miatt is lehetetlen a dugulás. Sajnos ez nem így van, hiszen a dugulások a régi és az új ingatlanokban egyaránt előfordulhatnak. Tény viszont, hogy a rendszer elzsírosodásához idő kell, tehát a régebbi ingatlanok e tekintetben valóban érintettebbek. Ugyanakkor az odafigyelés nem maradhat el, legyen szó bármilyen lakásról, házról.

2. Kertépítés körültekintés nélkül

Sziklakert, kerti tó és persze méretes cserjék, fák. – Ezek sokak kertjében kapnak helyet. A kertépítés során nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, hova kerülnek a nagyra növő fák, örökzöldek. Ezek ugyanis a földben levő csövek hajszálrepedéseibe gyökereikkel bekúszhatnak, ami akár csőtöréshez is vezethet. Ha elkerülnéd, hogy a toalettből visszafelé folyjon a szennyvíz nagyobb esőzések után, akkor a kertépítés során válaszd meg helyesen a növények helyét. Ehhez akár szakember segítségét is érdemes kérni, aki kamerás cső-és csatornavizsgálattal térképezi fel, merre húzódnak a csövek.

3. Hajszálak a rendszerben

Hajmosáskor óhatatlanul is hajszálak kerülnek a lefolyóba, melyek előbb vagy utóbb komoly dugulásokat képesek okozni. A lefolyószűrő használata hasznos lehet, viszont tény, hogy lassítja a lefolyó víz mennyiségét. Hasonló a helyzet a szőrszálakkal is, melyek a tusfürdőkkel, borotvahabbal együtt a rendszerben gyorsan dugulást okozhatnak.

4. Félre az ételmaradékokkal!

A duguláselhárítás Budapest területén gyakran azért válik szükségessé, mert a mosogatás során ételmaradékok kerülnek a szaniterbe. Ugyan kisebb probléma esetén a szifon kitisztítása segítséget jelenthet, de ha régebb óta fennáll a helyzet, akkor megéri szakembert hívni.

5. Nem mindegy, mi kerül a toalettbe!

A másik kritikus pont a toalett. Ha korábban a női higiéniai termékeket, vagy például a használt macskaalmot és az ételmaradékokat is itt húztad le, akkor érdemes változtatni szokásaidon. A duguláselhárítás Budapest területén is segítséget nyújthat akkor, ha a toalett rendszere nem működik optimálisan.