Duguláselhárítás Bicske: változtasd meg rossz szokásaid!

nyomvonalmeghatározás

A dugulás gyakran előforduló jelenség, ám a legtöbbször a házilagos módszerekkel elhárítható a probléma. A legjobb persze mindenkinek az lenne, ha a rendszer folyamatosan átjárható lenne, és nem kellene a duguláselhárítás negatívumaival szembesülni. Ennek érdekében a megelőzés kiemelt jelentőséggel bír.

Fókuszban az ételmaradékok

Azok közé tartozol, akik az ételmaradékoktól a toalettben, vagy rosszabb esetben a mosogatóban szabadulsz meg? Sokan úgy gondolják, hogy ebből biztosan nem lehet baj, aztán a gyakorlat az ellenkezőjét bizonyítja. A tapasztalatok is azt mutatják, hogy a konyhai dugulások nagy részét a kellő körültekintés hiányában leengedett zsiradék és ételmaradék áll. Érdemes ezektől inkább a szemetes segítségével megszabadulni, így biztosan nem okoznak a darabos szennyeződések makacs dugulást.

Nedves törlőkendő a WC-ben? Nem mindegy, milyet használsz!

A toalettben nem csak a hagyományos WC papír szokott helyet kapni, hanem a nedves törlőkendő is. A higiéniát fókuszba helyezve azonban korántsem mindegy, hogy milyen típusra esik a választás. A popsi törlők nem bomlanak le, és akár hamar makacs dugulást okozhatnak. A toalettbe dobható nedves WC papír jobb választásnak bizonyul, funkciójának pedig hasonlóképpen eleget tesz. Fontos azzal is tisztába lenni, hogy a női higiénia termékek helye szintén a kukában van. Érdemes a helyiségbe egy kisméretű szemetest elhelyezni, így a vendégek számára sem jelenthet kellemetlenséget egy használt tisztasági betét.

Tisztítás, karbantartás, prevenció

E három kulcsszóra érdemes hangsúlyt helyezni. A lefolyókba a heti takarítás alkalmával megéri forró vizet önteni, ezzel a zsiradékot el lehet távolítani a rendszerből. A szifonokról se feledkezz meg, melyeket időnként célszerű kitisztítani. A néhány mozdulattal szétszerelhető elemeket laikusként is visszarakhatod a helyükre, és a szifon jelentette dugulás máris megelőzhető. A duguláselhárítás Bicske térségében is ritkábban válik szükségessé, ha hangsúlyt helyezel a megelőzésre. A prevenció jegyében akár szakemberhez is fordulhatsz, aki a kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével alaposan át tudja nézni a rendszert. Ennek köszönhetően még az apró repedésekre, dugulásokat megelőző állapotokra is fény derülhet.