Duguláselhárítás Adony: hogyan alakulnak ki a makacs dugulások?

dugulaselharitas-adony-hogyan-alakulnak-ki-a-makacs-dugulasok

Makacs dugulások. Sokan már a kifejezést hallva is tartanak a jelenségtől. Még akkor is így van ez, ha új építésű ingatlanokról van szó, és kellőképp odafigyelnek arra, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják az ingatlant. A duguláselhárítás Adony területén is gyakran válik szükségessé. De min múlik az, hogy mindig átjárhatóak-e a lefolyók? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a dugulások ne okozzanak problémát? S legfőképp szükséghelyzetben hogyan érdemes akár házilag megszüntetni a dugulásokat? Cikkünkben ilyen kérdéseket veszünk górcső alá.

Odafigyelsz eléggé?

Mit csinálsz az ételmaradékokkal? Jóhiszeműen leengeded az apróbb darabkákat a mosogatóban? Vagy a toalettbe öntöd azokat a használt olajjal együtt? Ezek a legrosszabbak, amiket tehetsz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor a nem megfelelő szaniterhasználat áll a háttérben, mely leginkább mindennapi szokásainkon múlik. Innentől pedig tudatos döntés függvénye az, hogy sikerül-e a dugulások kialakulásának kockázatát csökkenteni.

Kevesebbet a habzó alapanyagokból!

A háztartásokban számos olyan alapanyag megtalálható, amely erősen habzó jelleggel bír. A mosogatószer, a tusfürdő, a sampon tipikusan azok a készítmények, melyekből hajlamosak vagyunk a szükségesnél többet használni. Nem csak pénztárcánkat kímélhetjük meg azzal, ha ésszerű mennyiséget alkalmazunk ezekből, hanem a lefolyók állapotát is. Miért fontos ez? A zsíros szennyeződésekben a hab könnyen fennakad, innentől pedig már kész a dugulás alapja, melyet a hajszálak, szőrszálak és darabos szennyeződések tehetnek igen makaccsá. A szakemberek is úgy látják, hogy a háziasszonyok mosóporból is gyakran többet használnak, mint kellene, ez pedig könnyen lerakódik a rendszerben.

A toalett tényleg nem szemetes!

Használt macskaalom? Női higiéniai termékek? Nedves törlőkendők tömkelege? Mindannyian ismerjük azt a jelenséget, amikor a legkönnyebb ezeket lehúzni a toalettben. Ezzel viszont a makacs dugulások kialakulását kockáztathatjuk. Érdemes tehát inkább rendszeresíteni egy kisebb szemetest a toalettben is, így biztosan abban landolnak darabos szennyeződések.

A duguláselhárítás Adony térségében is elérhető szakemberekkel, de célszerű inkább megelőzni a bajt. Figyelj oda arra, miként használod szanitereidet, mit engedsz le a vízzel együtt azokon!