Duguláselhárítás Adony: 10 trükk, amivel elkerülhetőek a dugulások

Duguláselhárítás Adony térségében? Makacs dugulások, használhatatlan szaniterek? A sok bosszúságot okozó helyzettel szinte már mindenki találkozott élete során. Arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy milyen megoldást érdemes választani a dugulás megszüntetésére. S mit érdemes fókuszba helyezni akkor, ha a prevenció a cél? Cikkünkben most ez utóbbit vesszük górcső alá.

1. Szemetet a szemétbe!

A legnagyobb hiba a szaniterekkel kapcsolatban az, hogy a darabos szennyeződések nem a szemetesben landolnak. Érdemes minden vizes helyiségben, így a konyhában, a fürdőszobában és a toalettben is méretben oda passzoló szemetest elhelyezni, így jó eséllyel inkább azokba kerülnek majd a szennyeződések, és nem a lefolyóba.

2. Mosóporhasználat

Tudtad, hogy a túl sok mosópor használata akár makacs dugulásokat is okozhat? Így van! Ha a hagyományos mosószert használod, és nem a folyékony változatot, akkor érdemes az előírásnak megfelelő mennyiséget alkalmazni, ellenkező esetben a fel nem oldódott mennyiség könnyedén lerakódik a rendszerben, a csövek oldalán, szűkítve ezzel azok keresztmetszetét.

3. Zsiradék

A mosogatás, tusolás természetes velejárója. A régi építésű ingatlanok esetében viszont természetes folyamat a rendszer elzsírosodása. Mit tehetsz megelőzés gyanánt? A szakember által végzett kamerás cső-és csatornavizsgálat segít feltérképezni, milyen állapotban van az ingatlanhoz tartozó rendszer.

4. Lefolyószűrő

A duguláselhárítás Adony térségében is gyakran éppen azért fordul elő, mert a lefolyóba lemennek az oda nem illő dolgok. A lefolyószűrő előmozdíthatja az ételmaradékok, hajszálak felfogását, és így a rendszer hosszú távon átjárhatóan tartását.

5. Vegyi anyagok

A duguláselhárításhoz használt vegyi anyagok akkor is kitűnő szolgálatot tesznek, ha megelőzésről van szó. Hetente-kéthetente érdemes önteni a választott készítményből a lefolyóba, ezzel a dugulásoknak elejét véve.

6. Ecet és szódabikarbóna

A természetes megoldások kedvelői szívesen alkalmazzák az ecetet és a szódabikarbónát a háztartásban. Akkor is remek választásnak bizonyul e kettős, ha a dugulások megelőzése a cél. A kettő együttesen a kisebb dugulásokat is képes megelőzni.

7. Rendszeres szifontisztítás

A duguláselhárítás Adony ingatlanjaiban ritkábban válik szükségessé, ha odafigyelsz a szifon kitisztítására is. A gyakorlatban éppen a szifonban összegyűlt szennyeződések tehetőek felelőssé a dugulásokért. Ne feledkezz meg ennek tisztításáról sem a rendszeres takarítás alkalmával.

8.Szemetest a toalettbe!

Van szemetes a WC-ben Nálad? Ha nincs, akkor itt az ideje, hogy beszerezz egy méretben oda passzoló darabot. A női higiéniai termékek, a nedves törlőkendők így biztosan nem a WC-ben landolnak. A tapasztalatok szerint gyakran okoznak makacs dugulást a lehúzott tárgyak, melyeknek egyébként a szemetesben lenne a helyük.

9. Kerti gyökérbenövés ellen

Sokan nem is tudják, hogy a kerti csőtörés mekkora gondot okozhat a lakásban. Az esőzések alkalmával megállíthatatlanul a WC-ből feltörő szennyvíz egyértelműen arra utal, hogy a kerti cső cseréje vált aktuálissá. A duguláselhárítás Adony kertes ingatlanjaiban ilyenkor elmaradhatatlan, s gyakran csak a cső kicserélése hozza meg a várt eredményt.

10. Ha már beütött a baj…

A házilagos megoldások és a prevencióra való fokozott ügyelés rendkívül fontosak. Ha azonban nem járnak sikerrel, és a dugulás megnehezíti a mindennapokat, akkor a profi duguláselhárítás Adony területén is gyors, hatékony megoldást kínál.