Drága a kamerás csatornavizsgálat?

Drága a kamerás csatornavizsgálat?

A szakértelmet megkövetelő munkafolyamatok esetén az egyik legfontosabb tényező az ár. Nem véletlen, hogy a ház körül felmerülő feladatokat egyre többen igyekszik maguk elintézni, s ilyen módon spórolnának a kiadásokon. Ahogy azonban nem vagyunk mindannyian ezermesterek, úgy válik szükségessé időnként profik szolgáltatásainak igénybevétele. A kamerás csatornavizsgálat kifejezetten ilyen. Mikor van rá szükség? Kiknek javasolják a szakemberek alkalmazását? Tarts velünk, cikkünkben ilyen kérdésekre keressük a válaszokat.

Mit tud a kamerás csatornavizsgálat?

A speciális eszköz segítségével a csövek belső felszínét, az azokban levő lerakódásokat térképezhetik fel a hozzáértők. A száloptikás eszköz minden apró csőbe befér, és felvétel is készül az ott látottakról, így utólag ismételten megtörténhet az áttekintés. A szakemberek abban is élen járnak, hogy felismerik a legapróbb repedéseket, a lerakódásokat, és a csövek keresztmetszetét szűkítő zsírosodott részeket. Miért lényeges ez? A régi ingatlanok esetében gyakran a lerakódások tehetők felelőssé a dugulások gyakori kialakulásáért. S hogy mi a helyzet az újépítésű házakban keletkező dugulásokkal? Nos, ilyenkor a probléma forrása leginkább a nem megfelelő szaniterhasználati szokásokban keresendő.

Dugulás, amitől házilag is megszabadulhatsz

Igen, valóban akad ilyen. Akár az ecet és a szódabikarbóna párosítása is átjárhatóvá teheti a rendszert, érdemes tehát a természetes módszerekkel próbálkozni. A lefolyótisztító szintén jó szolgálatot tesz, de az sem árt, ha a szifont szét tudod szerelni, és kitisztítani, ugyanis a mosogatónál és a kézmosónál ez hozhat megoldást. Nem működik egyik sem? Könnyen lehet, hogy a dugulás mélyen helyezkedik el, és csak a womás csatornatisztítás hozhatja meg a kívánt eredményt. Ilyenkor a kamerás csatornavizsgálat elvégzése is aktuális lehet, ezért a sikertelen próbálkozások helyett érdemes lehet szakember segítségét kérni.

A kamerás csatornavizsgálat szerepe nem merül ki a helyreállítás támogatásában. A prevenciós céllal alkalmazott módszernek köszönhetően megelőzhetők a dugulások, a csőtörések kellemetlenségei. Ne feledd, ha a megelőzés eredményes, azzal már is egy csomó pénzt spórolhatsz meg – leginkább a duguláselhárítás és az esetleges bontás költségeit.