Csatornatisztítással a dugulások a gyökerüknél szüntethetők meg!

Csatornatisztítással a dugulások a gyökerüknél szüntethetők meg!

Az ingatlanok korszerűsítésére és az energiatakarékos működésre minden korábbinál nagyobb figyelmet fordítunk. Az energiaárak emelkedése és a klímaválság egyaránt indokolják az ilyen felújításokat. Tény azonban, hogy sokan elfeledkeznek arról, hogy a kényelmes ingatlanhasználathoz a lefolyók állapota és a csőrendszerben levő lerakódások hiánya is hozzájárul. Az újépítésű ingatlanokban még nem szokott előfordulni dugulás, főleg nem akkor, ha a szanitereket megfelelően használják a lakók. Más a helyzet azonban a régi házaknál, melyeknél a rendszer is elavult. A csatornatisztítás megoldást kínálhat a problémára, és még hosszú éveken át kifogástalanul működhetnek a szaniterek.

Hol rontjuk el a leginkább?

A womás csatornatisztítás már rendszerint akkor válik aktuálissá, ha a rendszerben makacs dugulással szembesülnek a szakemberek. A szaniterek helytelen használta, a toalett szemetesként funkcionálása és a karbantartás hiánya egyaránt felelőssé tehetők. Te is elfelejted a lefolyószűrőt használni? Hajlamos vagy arra, hogy a konyhai lefolyóban ételmaradékokat engedsz le? A WC-ben leengedett nedves törlőkendők és zsíros ételek komoly dugulásokat képesek okozni.

Az idő is gondot jelenthet!

A csatornatisztítás során a szakemberek gyakran szembesülnek azzal, hogy az évek múlása bizony nyomot hagyott a rendszer állapotán. A lerakódások, a rendszer elzsírosodása leginkább azért problémás, mert szűkítik a csövek keresztmetszetét, innentől fogva pedig a dugulások is hamarabb megjelenhetnek. A womás csatornatisztítás erőteljes és hatékony segítséget jelenthet még a régi rendszerek kitisztításakor is.

Kamerás csatornavizsgálattal a megelőzés érdekében

Fontos tudni, hogy a rendszerint a helyreállításkor alkalmazott kamerás csatornavizsgálat prevenciós céllal is bevethető. A száloptikás eszközzel a teljes rendszer megismerhető, annak minden hibájával együtt. A gyökér-benövést és a lerakódásokat jobb hamarabb felismerni, mint akkor, ha a javítás már sürgősen válik szükségessé. Az ingatlan karbantartásával összefüggésben érdemes évente legalább egyszer elvégeztetni a kamerás csatornavizsgálatot.

A duguláselhárítás hétköznapokon és ünnepnapokon is elérhető. Az árakat illetően eltérő szolgáltatásokkal találkozni, erről megéri előre informálódni, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések. Hasznos, ha tartasz otthon lefolyótisztítót, korszerű WC pumpát, de a házilagos csőgörény használat helyett inkább a womás csatornatisztítás előnyei mellett érdemes letenni a voksot.