Csatornatisztítás vagy bontás? Van kapcsolat?

Csatornatisztítás vagy bontás? Van kapcsolat?

Az ingatlanban használatos rendszereknél minden mindennel összefügg. Ha nem is pontosan így van, de egy-egy lakásfelújítás alkalmával gyakran találkozhatunk azzal, hogy nem elegendő egyetlen szakember munkája. Más a helyzet azonban akkor, ha a lefolyókkal, a csatornákkal kapcsolatban merül fel probléma. Aligha akad a dugulásnál nagyobb stresszt okozó helyzet, ami ráadásul akár a helytelen szaniterhasználati szokásokra is visszavezethető.

Régi ingatlanoknál nagyobb a lerakódások kockázata

Fontos tudni, hogy a régi házakhoz tartozó rendszereknél már alapvetően nagyobb a dugulás kockázata, hiszen az elzsírosodással és a lerakódásokkal itt egyértelműen számolni kell. Nem véletlen, hogy a hozzáértők a kamerás cső- és csatornavizsgálatot prevenciós jelleggel is javasolják. A cél nem a bevételnövelés, sokkal inkább az ingatlantulajdonosok helyzetének megkönnyítése. A prevenció mindig olcsóbb, mint a már kialakult dugulás orvoslása.

Csőgörény házi használatra? Inkább profi csatornatisztítás!

Sokan próbálkoznak a dugulás házilagos megszüntetésével. A házi használatra szánt csőgörénnyel próbálkozva könnyen rájöhet az ember, hogy ehhez bizony szakértő kezek szükségesek. A lefolyótisztítót ugyan öntözhetjük a rendszerbe napokon keresztül, de ha egy flakon nem hoz eredményt, akkor a többi felesleges kiadásnak bizonyul. A womás csatornatisztítás ellenben kitűnő választásnak bizonyul, és még a makacs lerakódások is eltávolíthatók ilyen módon.

Bontás nélkül is megszüntethető a dugulás!

Az ingatlantulajdonosok gyakran tartanak attól, hogy csak bontással hárítható el a dugulás. A struccpolitika nem befutó, ugyanis a szőnyeg alá söpört problémától függetlenül az továbbra is létezik. Ha tudod, hogy eldugul a mosdó, és nem segít szifon tisztítása, a pumpálás és a lefolyótisztító alkalmazása sem, akkor a szaniter mellőzése helyett inkább hívj profikat, akik a megfelelő eszközzel gyorsan átjárhatóvá teszik a rendszert. A tapasztalatok szerint csak nagyon ritkán válik szükségessé bontás, leginkább a kerti gyökér-benövés és a nyilvánvaló jelekkel megmutatkozó csőtörés esetén.

Womás csatornatisztítással tuti a rendszer átjárhatósága!

A szakemberek által végzett csatornatisztítás biztos nem jár nagyobb bajjal, mint ami már egyébként is van. A házilagos barkácsolás, a slaggal való ügyetlenkedés és a profi kezekbe való csőgörény helytelen alkalmazása viszont repedéshez is vezethet. Fontos tehát, hogy csak olyan megoldásokat vessünk be, amiket biztos kézzel meg tudunk tenni. Ellenkező esetben a profi csatornatisztítás a megoldás. A kamerás csatornavizsgálat ráadásul a teljes rendszer megismerésére alkalmas, ezzel preventív szerepet is ellátva.