Csatornatisztítás problémák nélkül

csatornatisztítás

A kerti rendszerezést, takarítást, ültetést a legtöbben már elkezdték. Bár az időjárás kevésbé meleg, mint azt májusban megszokhattuk, de ez a legtöbbeknek nem szegi kedvét, és szívesen vágnak bele az otthont övező környezet nyári felkészítésébe.

Vannak, akik a letisztult megoldásokat részesítik előnyben, és a gyep, valamint az örökzöldek kettősét részesítik előnyben. Mások az ezerszínű természetet csalogatják be a kertbe, és az egynyári növények tömegével varázsolják színessé a környezetet. Az évelő növények, cserjék és bokrok a leginkább népszerűek, hiszen ezeket nem kell minden évben megvásárolni, ráadásul elképesztő látványt nyújtanak, ahogy évről-évre fejlődnek. A konyhakert kialakításával szintén sokan próbálkoznak, s kisebb-nagyobb sikerrel saját termesztésű finomságok kerülnek így a konyhába.

Ne maradjon el a csatornatisztítás!

Ahhoz azonban, hogy a kertben történő tartózkodás igazi élmény legyen, nélkülözhetetlen a tisztaság és a rend. A zsúfoltság maximum akkor befutó, ha a gondozott növényekről van szó. A rendszeres seprés mellett érdemes a csatornatisztítás feladatával is foglalkozni. A téma minden kertes ingatlan esetében figyelmet érdemel, hiszen az őszi-téli hónapokban sok szennyeződés gyűlik össze a csatornában. Főleg így van ez akkor, ha nagyméretű fák hajolnak a ház fölé, és leveleiket belehullajtják a körbefutó csatornába.

A csatornatisztítás már csak a magasság miatt is szakember közreműködését igényelheti. Bár sokan maguk próbálkoznak a feladattal, de tériszonnyal, vagy a megfelelő létra hiányában gondot okozhat a tökéletes tisztítás. Az átjárhatóság útjában a szél hordta homok, az elrothadt falevelek és a szennyeződések egyaránt állhatnak, ezért nagyon fontos, hogy még a nyári égszakadással járó esőzések előtt gondoskodjunk a csatornatisztítás feladatáról.

Gyomlálás helyett válassz mulcsot!

A másik lényeges teendő a gyomlálás. A gyomirtókat nem szívesen használják az állattartók, mint ahogyan azok sem, akik a beültethető földterület minden négyzetméterét kihasználnák a továbbiakban. Bár a gyomirtózást jövőre újra kell kezdeni, de még időszakosan sem szívesen permetezi ezzel tele az ember a kertet. A kézzel történő gyomlálásnak mulcs vagy kavicsok alkalmazásával véget vethetsz, ezzel ráadásul a talajban levő nedvességet is bent tarthatod, aminek garantáltan örülnek majd növényeid a tikkasztó nyári hetekben.