Csatornatisztítás – miért ne hanyagold el?

eldugult eresz

Amikor az ingatlanon belüli dugulásokról van szó, akkor mindenképp tenni akarunk valamit ellenük. Sokan a házilagos módszerek mellett teszik le a voksot, és csak akkor hívnak szakembert, ha ezek nem válnak be. Mások nem bajlódnak az eldugult WC-vel, és maximum a szifonok tisztítását vállalják be. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen tartják fontosnak a prevenciót is, s ennek érdekében akár a kamerás cső- és csatornavizsgálatot végző profik elérhetősége kitűnő szolgálatot tesz. De mi a helyzet az ingatlanon kívüli tényezőkkel? Mennyire ügyelsz arra, hogy tiszta-e az ereszcsatorna? Milyen elv alapján ülteted a várhatóan nagy gyökérzettel rendelkező növényeket?

Prevenció a kertben is

A talán elsőre lényegtelen témák igenis figyelmet érdemelnek, hiszen idővel az odafigyelés hiánya gondokat hozhat maga után. Tudtad, hogy az ingatlanban előforduló, visszafelé folyó szennyvíz a kerti gyökér-benövésre is visszavezethető? Pedig igaz! Használtan vásárolt házak esetében éppen ezért javasolják a szakemberek a kamerás cső- és csatornavizsgálatot prevenciós céllal. Ha kertépítésre adod a fejed, akkor nem mindegy, merre futnak a csövek, ezt a nyomvonal meghatározással lehet leginkább megtudni. A profi eszközöket és szakértelmet megkövetelő feladatoknak azonban itt még nincs vége.

Csatornatisztítás tavasszal

Az őszi levélhullás épp elég teendővel jár, és miután már rendezett képet ad a kert, a legtöbben elfeledkeznek a csatornatisztítás folyamatáról. A lehulló levelek, a szél által hordott por és szennyeződések a tél folyamán lerakódnak, tömörödnek, és szinte teljesen elzárják a lefolyó víz útját. Érdemes tehát tavasszal a csatornatisztítást is felvenni a teendők sorába. A témában otthonosan mozgó szakemberek hatékonyan végzik el helyetted a feladatot, és így a ház e szempontból is rendezetten várja a nyári hónapokat.

Ereszcsatorna korszerűsítés

Elsősorban a régi ingatlanok esetében tapasztalható, hogy az ereszcsatorna akár hosszú évek óta nem volt takarítva. Ennek hátterében a nehéz megközelíthetőség állhat, de az egyéb, egyre halmozódó feladatok is befolyásolhatják, mire jut idő, energia és anyagi forrás. Az eldugult, akár nagy súlyt cipelő ereszcsatorna idővel megadhatja magát, főleg akkor, ha nem mai konstrukcióról van szó. Előzd meg a baj, és szánd rá magad végre a profi segítségre. Használt ingatlan vásárlásakor e tekintetben is megéri a felújításra, korszerűsítésre fordított összeg.