Csatornatisztítás? Honnan tudhatod, hogy szükséges?

csatornatisztítás

A dugulásokkal kapcsolatban szeretjük azt hinni, hogy házilagos módszerekkel is sikerülhet a dolog végére járni. Amikor azonban elönti a szennyvíz a fürdőszobát, vagy „csak” egyszerűen áll az a toalettben, akkor rádöbbenünk, ide bizony nem elég a pumpa és a lefolyótisztító. A profi csatornatisztítás megoldást kínál azokban a helyzetekben, amiknél elfogyott a türelem, vagy már a kezdetekkor látható, hogy nagy a baj.

Csatornatisztítás megfizethető áron

Érdemes tudni, hogy ami laikusként nagy bajnak tűnik, az a szakembereknek rutinfeladatnak bizonyulhat. Éppen ezért nem szabad csak azért kerülni a profik kihívását, mert tartasz a bontástól, esetleg a magas költségektől. Ugyan a szolgáltatások ára egyértelműen emelkedett az elmúlt évben, de még így sem tartozik a csatornatisztítás a megfizethetetlen kategóriába. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy ha az otthonhoz tartozó bármely szaniter esetében dugulás tapasztalható, az a teljes lakás használatára rányomja a bélyegét. Sőt! A toalett és a fürdőkád vagy a zuhanykabin esetében egyenesen használhatatlan lesz az ingatlan. Ilyenkor a mihamarabbi duguláselhárítás és csatornatisztítás nélkülözhetetlen.

Kamerás csatornavizsgálat megelőzés céljából is

A csatornarendszert érintő problémák között vezető helyet foglal el az elzsírosodás és a lerakódások képződése. Ezekhez akár évtizedek szükségesek, ám ha a cső keresztmetszete jelentősen csökken, akkor a dugulásoknak is nagyobb a kockázata. A kamerás csatornavizsgálat nem véletlen javasolt preventív jelleggel is. A száloptikás eszköznek köszönhetően a rendszer annak teljes hosszában átvizsgálható. A repedések felismerése a későbbi gyökér-benövések megelőzésének érdekében kiemelt jelentőséggel bír. A lerakódások helyi behatárolásával célirányosan történhet a csőszakasz cseréje.

Gyors helyreállítás profi csatornatisztítással

Igen, szükséges lehet a bontás, de a csatornatisztítás a legtöbb esetben megoldja a lerakódások kezelését, eltávolítását. Ha csak azért kerülnéd a szakember kihívását, mert a bontástól tartasz, akkor ne tedd! A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször félóra elegendő ahhoz, hogy újra átjárható legyen a rendszer, és sikerüljön eltávolítani a makacs dugulást, lerakódást okozó gondot.