Csatornatisztítás gyorsan és hatékonyan? Itt a megoldás!

duguláselhárítás

Vannak dolgok, amelyeknek mihamarabb szeretnénk a végére járni. A dugulás ilyennek bizonyul, hiszen alapvetően a teljes otthon kényelmét befolyásolja. A csapok esetében ugyan szifon szétszerelése, tisztítása megoldást hozhat, de a kád, a zuhanykabin, a toalett esetében már egészen más a helyzet. Sőt, ez utóbbi kapcsán sajnos az otthon higiéniája és tényleges használhatósága is veszélyben forog. Mikor éri meg a lefolyótisztítókkal próbálkozni, és honnantól célszerű profikra bízni a csatornatisztítás feladatát? Cikkünkben ennek járunk utána.

Meddig bajlódsz házilag?

Problémás a duguláselhárítás? Azonnal összeszorul a gyomrod, ha nem folyik le a víz a csapból? A toalett dugulásánál aligha létezik nagyobb gond, hiszen a háttérben akár gyökér-benövés is állhat. Mielőtt azonban azonnal a legrosszabbra gondolnál, elő a lefolyótisztítóval és a pumpával! Ezek alapfelszereltségnek számítanak minden háztartásban. Legjobb, ha a prevenció jegyében egyébként is van otthon valamilyen lefolyótisztító. Mindenki más márkára esküszik, vedd, ami bevált már Neked.

Mennyit költenél a duguláselhárításra?

A házi duguláselhárítás ugyan lehetséges, de fontos felismerni, hogy mikortól nem éri meg. A lefolyótisztítók ára 1000 forint környékén mozog. Egy jó WC pumpa, ami nagy vákuummal dolgozik, 8-10 ezer forint. Ha elég bátor vagy a házilag használatos csőgörény kipróbálásához, újabb legalább 10 ezer forintot hagyhatsz az üzletben. Ez utóbbiról érdemes tudni, hogy a nem megfelelő méretválasztással és alkalmazással akár nagyobb gondot is okozhatsz a rendszerben, mint ami már egyébként is van. A duguláselhárítás feladatát tehát érdemes a sikertelen próbálkozások után mindenképpen szakemberre bízni. A csatornatisztítás a lerakódásoktól és az elzsírosodott részektől is megszabadíthatja a csöveket, így a további dugulásoknak elejét véve.

A womás csatornatisztítás szinte mindennel elbánik!

A nagynyomású vízzel történő csatornatisztítás igazi befutó a területen. Nem véletlen, hogy az eldugult rendszerek és a régi, újra átjárhatóságot igénylő csövek esetében ezt a módszert választják a szakemberek. A makacs dugulásokkal sokszor inkább a mechanikus módszer bánik el hatékonyabban, így az a bizonyos csőgörény- akár elektromos formában – előkerülhet a profi kezekben is. A különbség az, hogy ezt hozzáértéssel valóban eredményeket produkálva lehet használni.

Megéri profikra bízni!

Nem ritka, hogy sem idő, sem energia a házilagos csatornatisztítással bajlódni. A megfelelő eszközök hiányában ez gyakorlatilag egy szélmalomharc. A csatornatisztítás és a duguláselhárítás területén otthonosan mozgó, akár ünnepnapokon is elérhető profik meglepően gyorsan átjárhatóvá teszik a rendszert, gondoskodva ezzel a szaniterek megbízható használatáról.