Csatornatisztítás és duguláselhárítás – Ugyanarról van szó?

csatornatisztítás

Az otthon kényelmét szolgáló rendszerekre általában csak akkor figyelünk fel, ha valami nincs rendben velük. Hasonlóképpen van ez akkor is, ha eldugul a lefolyó, vagy egyszerűen se fel, se le ne mozdul a szennyvíz a WC-ben. Nem véletlen javasolják a szakemberek, hogy a rendszer időnkénti átnézetése és tisztítása a felmerülő problémáktól függetlenül hasznos lehet.

Csatornatisztítás a makacs lerakódások és az elzsírosodás ellen

A csatornatisztítás rendszerint a teljes rendszer feltérképezését teszi szükségessé, amihez a profik a kamerás cső-és csatornavizsgálatot alkalmazzák. Mit jelent ez pontosan? Mennyibe kerül? Mikor érdemes ezt a megoldást választani? A témával kapcsolatban még mindig sokan nem látnak tisztán. A rendszerben nemcsak az oda ne illő szennyeződések jelenthetnek gondot. Az évek múlása szintén nyomot hagy a csatornákon, leginkább a csövek keresztmetszetén. A zsíros lerakódások egy idő után a csövek falához szorosan tapadó, a keresztmetszetet csökkentő akadállyá válik. Ilyenkor a csatornatisztítás, vagy akár szükség esetén az érintett csőszakasz cseréje lesz aktuális.

A kamerás cső- és csatornavizsgálat a befutó!

A kamerás cső- és csatornavizsgálat egyébként a dugulások megszüntetésekor is főszerephez jut. Ha célirányosan szeretnénk a feladatot elvégezni, akkor nem mindegy, hogy tisztán látjuk-e, hol és milyen jellegű a dugulás. Bár csőgörény házi használatra is beszerezhető, de nagyon nem mindegy, mennyire hozzáértő kezekben funkcionál az eszköz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakemberek által megismert rendszer a dugulások gyors megszüntetésén túl az apró repedések feltérképezésében is kifejezetten hasznosnak bizonyul. Itt jön képbe a megelőzés, amire a csatornákkal összefüggésben sem lehet elég hangsúlyt fektetni.

Hatékony megoldás profik segítségével

A csatornatisztítás és a duguláselhárítás témája több ponton kapcsolódik. Néha elég az szaniterek irányából közelíteni a dologhoz, és a profik által alkalmazott csőgörénnyel elhárítani a felmerült problémát. A magas nyomású vízzel történő tisztítás, a woma rendszer alkalmazása szintén beváltja a hozzá fűzött reményeket, főleg akkor, ha a csatornatisztítás része felől közelítünk a dologhoz. A szakember közreműködése megelőzési céllal is hatékonynak, sőt, hosszútávon kifizetődőnek bizonyul.