Csatornatisztítás és duguláselhárítás: A megelőzés a legolcsóbb megoldás!

Csatornatisztítás és duguláselhárítás: A megelőzés a legolcsóbb megoldás!

Csatornatisztítás és duguláselhárítás. Egyik sem hangzik jól. Kiadással járnak és az ingatlan kényelmes használatát is befolyásolják. A kiváltó ok rendszerint a dugulás, egyik vagy akár több szaniter dugulása. Amikor beüt a baj, akkor már hiába hallgatjuk, hogy jobban kellett volna vigyázni a szaniterhasználati szokásokkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben saját kárukon tanulják meg, mit nem szabad a WC-be önteni, vagy miért fontos a lefolyószűrő használata. Még így is adódhatnak olyan helyzetek, amelyek befolyásolják a rendszer átjárhatóságát.

Nem mindegy, hogy használjuk a szanitereket!

A túl sok habzó alapanyag, mosópor használata alapvetően képez egy réteget a csövek falán, amelyekben a darabos szennyeződések könnyebben fennakadnak. A hajmosáskor a lefolyóba kerülő hajszálak könnyen dugulást okozhatnak, ahogy az ételmaradékok és a női higiéniai termékek is a toalettben. Fontos megtanulni, hogy a használt macskaalom, a tampon, vagy például a sütés után maradt olaj helye inkább van a szemetesben, mint a WC-ben.

Csatornatisztítástól a kamerás cső- és csatornavizsgálatig

A womás csatornatisztítás nagy erővel szabadítja meg a rendszert a lerakódásoktól, és teszi ezt a régi ingatlanok esetében is. Ez utóbbiak tulajdonosainak egyébként azt javasolják a hozzáértők, hogy megelőzés céljából szintén érdemes profikhoz fordulni. A kamerás cső- és csatornavizsgálat nemcsak akkor tesz kitűnő szolgálatot, ha a dugulás pontos helyét szeretné a szakember megismerni, hanem megelőzés jelleggel is javasolt a korszerű eszköz. A száloptikás megoldásnak köszönhetően a cső vastagságától függetlenül lehetőség van a belső részének megismerésére, az esetlegesen kezdődő hibák feltérképezésére.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a prevenció szinte mindig olcsóbb, mint a kialakult dugulás helyreállítása. Ugyan a lefolyótisztítók és a pumpálás is megoldást kínálhat, de ha már makacs a dolog, vagy mélyen van a dugulás, akkor a professzionális eszközök és a hozzáértés nélkülözhetetlenek. A megbízható szakemberek online elérhetőségein az árakról is információkhoz lehet jutni, sőt, a kínált szolgáltatásokkal is megismerkedhetsz. Ne feledd, a hirtelen szükséghelyzetek akár megelőzhetők is, méghozzá a már említett kamerás cső- és csatornavizsgálattal!