A kamerás csatornavizsgálat segít a gyökér-benövés megelőzésében is!

csatornavizsgálat

Hallottál már azokról az eszközökről, amiket a duguláselhárítással foglalkozó szakemberek használnak? A csőgörény és a womás csatornatisztítás bizonyára ismerősen hangzanak. De mi a helyzet a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségekkel? Nem mindenki használja az eszközt, aki azonban igen, az előtt nincsenek akadályok a duguláselhárítás világában.

A kamerás csatornavizsgálat esetén tulajdonképpen egy kamerával felszerelt eszköz kerül a rendszerbe, aminek vastagsága a cső méretéhez megfelelően választható meg. A fényforrás sem hiányozhat, így a csövek sötét belsejében minden apró részletre szó szerint fény derül. Miért fontos ez? Nemcsak duguláselhárítás során javasolják a hozzáértők a kamerás eszközt, hanem megelőzés céljából is.

Spirálos vagy womás tisztítás: mindkettő hatékony!

Az otthonhoz tartozó rendszerben a legjobb esetben a szifon kitisztításával elhárítható a probléma. Ez azonban csak a csapoknál hozhat megoldást, a többi szaniternél nem árt látni, hogy mi áll a háttérben, hol van pontosan a dugulás és mi jellemző arra. Ennek megfelelően sikerülhet megválasztani a dugulás megszüntetéséhez használt eszközt. A spirálos, gyakran csak csőgörényként emlegetett eszköz a lakás felől beengedhető a rendszerbe, és ott a darabos szennyeződésekkel is könnyedén elbánik az. Előfordulhat, hogy a nagy nyomású víz alkalmazása inkább hozza meg a kívánt eredményt. A csövek falán levő lerakódások esetében sokszor inkább erre esik a választás.

A rendszer elzsírosodása bárkinél előfordulhat

Fontos tudni, hogy a rendszer idővel elzsírosodik, ez ellen még a körültekintő szaniterhasználattal sem sokat lehet tenni. Egy dolgot viszont igen. A kamerás csatornavizsgálat jelentette kiadásokra érdemes a jövőre szóló befektetésként gondolni. Ha a lerakódásokat felismeri a szakember, akkor még időben tehet azok megszüntetéséért, vegyi anyagot alkalmazhat, vagy mechanikus úton távolíthatja el a cső keresztmetszetét szűkítő elemeket. Végeredményként megelőzhető a dugulás és a vele járó költségek, a sok bosszúság, sőt, akár a csőtörés vagy a repedéssel járó kellemetlen helyzet is.

Előzd meg a gyökér-benövés hátulütőit!

Tudtad, hogy a gyökér-benövés a kertben vagy a ház előtt álló, nagy gyökérzettel rendelkező fák esetében fordulhat elő? Ha ezek keresztezik a földben húzódó csatorna falát, az apró repedéseket bekúsznak oda, akkor szinte biztos, hogy az érintett szakasz cseréje válik aktuálissá. Ne várd meg, míg egy duguláselhárítás alkalmával derül fény a komoly problémára! A kamerás csatornavizsgálat ennek megelőzésében is sokat segíthet.