A kamerás csatornavizsgálat prevenciós céllal is megéri az árát!

A kamerás csatornavizsgálat prevenciós céllal is megéri az árát!

Dugulás bármikor előfordulhat, és a lefolyók tisztítása rendkívül fontos a szaniterek helyes működése érdekében. Javasolt rendszeresen tisztítani a lefolyókat, például ecettel és szódabikarbónával. Ezek a természetes módszerek hatékonyan segítenek a lerakódások feloldásában és a dugulások megelőzésében. A dugulások elleni védekezés részeként érdemes figyelmet fordítani a szaniterek, lefolyók karbantartására is. Vigyázzunk a lefolyókra, és gondoskodjunk róluk rendszeresen, hogy elkerüljük a dugulásokat és az ezzel járó bosszúságokat.

Eldugult rendszer, használhatatlan ingatlan

A lefolyók rendszeres tisztítása elengedhetetlen a dugulások megelőzése érdekében. Fontos, hogy kerüljük a szennyeződések felhalmozódását, melyek könnyen elzárhatják a lefolyókat. Előfordulhat azonban, hogy még az odafigyelés ellenére is felüti a fejét a dugulás. Főként a régi építésű ingatlanokban jelentkezik gyakran a probléma, hiszen itt már a rendszer elzsírosodásával is számolni kell.

Kamerás csatornavizsgálat a teljes rendszer megismeréséhez

A nem megfelelően bekötött szaniterek, a régi, rosszul kialakított rendszerek is okozhatnak komoly problémákat a fürdőszobában. A túl szűk csövekkel rendelkező rendszer, vagy a nem megfelelően kialakított mosdók, zuhanykabinok gyakrabban vezethetnek dugulásokhoz, mint a korszerű ingatlanok elemei. A helyes szaniterhasználat szintén lényeges a dugulások elkerülése érdekében. Fontos odafigyelni arra, hogy csak megfelelő mennyiségű tusfürdőt vagy sampon használjunk, és ne engedjük le a WC-ben semmilyen szennyeződést, ami a lefolyókat elzárhatja. A kamerás csatornavizsgálat szükség esetén tökéletesen alkalmas arra, hogy a rendszer belsejét teljesen átvizsgálja a szakember, és minden kockázati tényezőt felismerjen.

Az új ingatlanokban is előfordulhatnak dugulások

A szakemberek tapasztalatai is alátámasztják, hogy nemcsak a régi, már eleve lerakódásokkal teli rendszerekben fordulhat elő dugulás. Az új ingatlanokban általában a helytelen szaniterhasználat áll az átjárhatatlan lefolyók hátterében. A nedves törlőkendők, az ételmaradékok, a zsiradék és a hasonló, darabos szennyeződések gyorsan makacs duguláshoz vezethetnek, főleg akkor, ha a rendszer karbantartásáról is elfeledkezünk. Félévente-évente érdemes átnézetni a csöveket kamerás csatornavizsgálat szolgáltatás keretein belül, s szükség esetén akár womás csatornatisztítással is tehetünk a kiszámíthatóan használható szaniterek érdekében. A megelőzés rendszerint olcsóbban kihozható, mint a már eldugult rendszer helyreállítása.