A kamerás csatornavizsgálat nem elég! Kell a megelőzés is!

A kamerás csatornavizsgálat nem elég! Kell a megelőzés is!

Hallottál már a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségekről? A korszerű technológiákkal dolgozó szakemberek gyakran választják az ebben rejlő előnyöket. A módszer tulajdonképpen egy száloptikás eszközön alapul, amely képes feltérképezni a rendszerben levő lerakódásokat, dugulásokat. A megoldás nagyon hasznos akkor, ha mélyen levő dugulásról, repedésről, gyökér-benövésről van szó. Ennek köszönhetően célirányosan történhet a duguláselhárítás és a helyreállítás.

Szaniterek és szokások

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a szakember által végzett duguláselhárítás, és a segítségével elért eredmények mit sem érnek akkor, ha utána a szaniterhasználati szokások nem változnak semmit. A nedves törlőkendők, a használt macskaalom és az ételmaradékok helye éppen úgy nem a WC-ben van, mint a toalettben. Egyszerűnek tűnhet a romlott ételtől itt megszabadulni, ám idővel a rendszer felmondja a szolgálatot, és a toalett használhatatlanná válik. Ez az egész ingatlan kényelmes használatára rányomja bélyegét egészen addig, míg ki nem érkezik a szakember.

Kamerás csatornavizsgálat a célirányos helyreállítás érdekében

A professzionális duguláselhárítás nagy előnye a házilag alkalmazott módszerekkel szemben az, hogy a korszerű eszközök mellett jelentős tapasztalat is társul hozzá. A womás csatornatisztítás még a komoly lerakódásokkal is képes elbánni, és a teljes rendszert képes átmosni. Más a helyzet akkor, ha az ingatlan felől alkalmazott csőgörény kerül bevetésre. Ez egyébként házi használatra is beszerezhető, egyszerűbb formában. Nem árt azonban tudni, hogy laikusként a legtöbben nem tudják, milyen átmérőjű eszközzel és főleg miként álljanak neki a duguláselhárítás feladatának. A hozzáértés hiánya akár sérülést is okozhat a rendszerben, ennek helyreállítása pedig többe kerülhet, mintha azonnal profikra bíznánk a teendőket.

Megelőzés kamerás csatornavizsgálattal

A kamerás csatornavizsgálat prevenciós jelleggel szintén alkalmazott módszer. Mi lenne, ha beleláthatnál a csövek belsejébe, és így felismerhetnéd azonnal a kialakuló dugulásokat, problémás helyzeteket. A régi építésű ingatlanoknál nem ritka, hogy a csövek keresztmetszete az elzsírosodástól és a lerakódásoktól már jelentősen csökken. Ennek az a következménye, hogy a dugulások hamarabb kialakulhatnak, és teljesen átjárhatatlanná teszik a csövet. Miért ne ismernéd fel időben az erre utaló jeleket? A kamerás csatornavizsgálat lehetőséget kínál arra, hogy a teljes rendszer megismerhető legyen, annak minden esetleges hibájával együtt.