A kamerás csatornavizsgálat a felesleges bontást is megelőzheti!

csatornavizsgálat

Miért nem hívnak dugulásnál azonnal szakembert az ingatlantulajdonosok? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. Hát persze, hogy a takarékosság az indok. Tény ugyanakkor az is, hogy a legtöbben nem szeretnék az időpontegyeztetéssel, a szakember fogadásával és a munkálatokkal járó időráfordítást. Meggondolandó viszont, hogy mire célszerű több időt fordítani: a házilagos bajlódásra, vagy a profi által elvégzettekre.

Duguláselhárítás bontás nélkül

A szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan attól tartanak, csak bontással lehet majd megszüntetni a dugulást. A korábbi rossz tapasztalatok és az ingatlan kora egyaránt indokolhatják a félelmeket. A gyakorlatban viszont általában bebizonyosodik, hogy nincs szükség a bontásra, mindössze hozzáértő kezekre és a megfelelő eszközökre. Itt sokan a házilag használatos csőgörényre és a megszámlálhatatlan márkájú lefolyótisztítókra asszociálnak. Igen, valóban lehetséges ez utóbbiakkal is megszüntetni a dugulást, de a csőgörény alkalmazását bízd inkább szakemberre. Sőt! A csatornatisztítás folyamatában gyakran inkább a womás mosás bizonyul megfelelőnek.

Kamerás csatornavizsgálat profik kezekkel

A kamerás csatornavizsgálat nem ismeretlen azoknak, akik hívtak már ki szakember duguláselhárításhoz. Bár a legtöbbször nélküle is gond nélkül elvégzik a profik a rájuk bízott feladatot, de ha nem megy azonnal, akkor inkább „belenéznek” a csövek belsejébe. Ez szó szerint így történik a kis kamerás eszköznek köszönhetően. A visszanézhető felvételen olyan tényezőkre is fény derülhet, amik előszőr nem tűntek fel.

Időtakarékosság a helyreállításban

A kamerás csatornavizsgálat alkalmas arra, hogy jelentősen lerövidítse a duguláselhárítás folyamatát. Az idő érték, és ezzel a mai kor emberei tisztában vannak. Azt szeretjük, ha gyorsan és hatékonyan végzik a dolgukat a szakemberek. A csőtörésre rendszerint elég hamar fény derül, a dugulás és a lerakódások felismerése, helyüknek pontos feltérképezése azonban leginkább a kamerás módszerrel lehetséges.

Kamerás csatornavizsgálat a célirányos javításért

Ha már megvan a dugulás pontos helye, akkor a megfelelő irányból közelíthetünk ahhoz. A mechanikus tisztítás és a womás mosás egyaránt szóba kerülhet. A legtöbbször akár fél óra alatt helyreállítható a szaniter működése, és a rendszer újra átjárható lesz. A bontás nélküli, időtakarékos és eredményes megoldást leginkább hozzáértő profiktól várhatod el.