A kamerás csatornavizsgálat 5 legfontosabb előnye!

lefolyó tisztítás

A duguláselhárítás, csatornatisztítás területén otthonosan mozgó szakemberek gyakran felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára. Ebben a kamerás csatornavizsgálat nagy segítséget nyújt, de a szaniterek használata sem elhanyagolható. A régi építésű ingatlanokban nehéz elhatárolni egymástól, hogy a helytelen szaniterhasználat vagy a rendszer állapota tehető felelőssé a felmerülő gondokért.

Ha dugulás van, akkor nincs mire várni, érdemes azonnal cselekedni. Az otthon kényelmét és komfortosságát határozza meg az, hogy minden szaniter működőképes-e. A toalett és a konyhai csap esetében szinte létfontosságú az átjárhatóság. Nem véletlen, hogy a legtöbben ezzel fordulnak szakemberhez. Bár a házilagos fortélyok és a lefolyótisztító készítmények is gyakran bevetésre kerülnek, de a megoldást végül a kamerás csatornavizsgálat és a profi eszközök hozzák el. Nézzük, milyen előnyei vannak a korszerű vizsgálati módszernek!

1. Megelőzhető akár a csőtörés is!

Rosszul hangzik, és senki nem szeretné átélni a vele járó költségeket, munkálatokat. Pedig előfordulhat, hogy csőtöréssel kell szembesülni, s ilyenkor bizony nincs mit tenni, vállalni kell minden hátulütőjét. Mi lenne, ha megelőzhetnéd? Gondoltál már arra, hogy a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségeket hívod segítségül? A korszerű módszerrel akár a legkisebb repedések is felismerhetők, még mielőtt nagyobb lenne a baj.

2. Felismerhetők a rejtett hibák!

A csőrendszerben az évek, évtizedek alatt lerakódik a zsír, ami természetes folyamatnak számít. A legnagyobb baj azonban az vele, hogy jelentősen beszűkíti a csövek keresztmetszetét, így a szaniterek használatát is befolyásolja. A rejtett hibák felismeréséért úgy tehetsz, ha szakember segítségét kéred, akár a kamerás cső- és csatornavizsgálatot a prevenció szolgálatába állítva.

3. Duguláselhárítás gyorsan

A dugulások rengeteg kellemetlenséget hoznak maguk után. Használhatatlanná válnak a szaniterek, s így akár a teljes otthon kényelme veszélybe kerül. Nem véletlen, hogy a gyors és hozzáértő közreműködés nélkülözhetetlen ilyenkor. A folyamatos pumpálás és a lefolyótisztítók helyett érdemes a profi duguláselhárítás előnyeit választani.

4. Kamerás csatornavizsgálat ingatlanvásárlást követően

A használt ingatlanok már csak a kedvezőbb árak apropóján is nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint az építkezés, a kulcsrakész lakás vásárlása. Fontos azonban, hogy ilyenkor nézesd át a teljes ingatlanhoz tartozó rendszert, beleértve a csöveket is. Kellemetlen meglepetésektől kímélheted meg magad a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségeknek köszönhetően.

5. Régi és új házaknál egyaránt hasznos

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az új házak sem számítanak kivételnek. A helytelen szaniterhasználat, a darabos szennyeződések, hajszálak, ételmaradékok, popsitörlők és női higiéniai termékek hamar duguláshoz vezethetnek. Ilyenkor szintén a profi eszközök és az évek alatt megszerzett tapasztalat hozhat gyors helyreállítást.