A csatornatisztítás régi házaknál szinte kötelező!

lefolyótisztítás

Az ingatlanvásárlás a családi kedvezmények ellenére sem egyszerű folyamat. Az újépítésű ingatlanok és az építkezés igencsak megterheli a kasszát, ezt pedig a lakosság jelentős része nem engedheti meg magának. Ilyenkor marad a használt ingatlan vásárlása, ami azonban kétségkívül körültekintést igényel. Az interneten megszámlálhatatlan tanáccsal találkozni arra vonatkozóan, hogy milyen szempontok mentén érdemes nézelődni, és milyen jelek árulkodnak komoly szerkezetet érintő hibákról. Van azonban egy olyan terület, amiről a legtöbben elfeledkeznek, pedig a beköltözésnél mindenképpen figyelmet érdemel. Igen, nem más ez, mint a csatornarendszer és annak állapota.

A megfizethetőség kockázatai

A használt ingatlanok már rendelkeznek bizonyos előélettel. Ez akár első ránézésre is jól látszik, de ha egy tisztasági festésen átesett a ház, és rendezett a környezete, akkor könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy azt hisszük, minden rendben van vele. Bár a vásárlás előtt nem igen van mód a csatornarendszer átnézetésére, viszont amint saját tulajdonba kerül a ház, mindenképpen érdemes ebből a szempontból is megvizsgálni a dolgot. A legtöbbször bontási munkálatok nélkül is korszerűsíthető a rendszer, legalábbis ami a prevenciós célú tisztítást illeti.

Előzd meg a bajt!

A leggyakrabban ugyanis a jól ismert dugulás szokott előfordulni. Lehet, hogy évekig nem is lenne gond a rendszerrel, de előfordulhat, hogy már néhány hét múlva megmutatja hátulütőit az egész. A kamerás cső- és csatornavizsgálat a teljes rendszert feltérképezi, és a legkisebb repedések is megismerhetők segítségével. A csatornatisztítás folyamata womás mosóval, vagy akár mechanikus eszközzel, a jól ismert csőgörénnyel is lehetséges. Ez akkor is hasznos, ha egyelőre nincs dugulás.

Egyszerű helyreállítás profi segítséggel

Már az első hónapokban dugulások nehezítik meg a fürdőszoba vagy a toalett használatát? A régi építésű ingatlanokban előfordulhat, hogy a rendszer természetes elzsírosodásánál fogva a csövek szűkebb keresztmetszettel rendelkeznek, ez pedig megágyazhat a dugulásnak. Profi eszközökkel és szakemberek segítségével a makacs dugulásoknak is búcsút lehet mondani, ráadásul bontás nélkül.

Csatornatisztítás: womás vagy mechanikus?

A csatornatisztításhoz használt eszközt leginkább a rendszer kialakítása, annak állapota alapján választják meg a szakemberek. Nem véletlen, hogy a házilagos megoldások kudarcakor érdemes azonnal a lakóhelyen tevékenykedő profik segítségét kérni. Ezzel elkerülhető, hogy a házi használatra szánt csőgörénnyel és a slagos módszerrel akár még nagyobb bajt okozz a rendszerben. A womás csatornatisztítás igen elterjedt, de mechanikus módszerrel is hatékonyan átjárhatóvá tehető a rendszer.