5 szokás, ami gyakran vezet makacs dugulásokhoz

5 szokás, ami gyakran vezet makacs dugulásokhoz

Duguláselhárítás Kajászó területén? Hatékony és megfizethető megoldás a dugulásokkal szemben? Sokan keresnek hasonló megoldást, a háttérben pedig gyakran makacs dugulások állnak. Ezek azonban nem alakulnak ki maguktól, a legtöbbször a helytelen szaniter használatra vezethetőek vissza a dugulások. Ha már bekövetkezett a baj, akkor érdemes szakemberre bízni a dugulás elhárítását. De vajon mit tehetünk a prevenció érdekében? Cikkünkben azokat a szokásokat vesszük górcső alá, melyek gyakran vezetnek makacs dugulásokhoz.

1. A toalett, mint szemetes?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan egyfajta mindent elnyelő szemetesként gondolnak a toalettre. Tény pedig, hogy azt csupán tényleges funkciójával kellene alkalmazni. A duguláselhárítás Kajászó térségében is gyakran azért válik szükségessé, mert a női higiéniai termékek vagy például a használt macskaalom sokszor landol a WC-ben. Ezt mindenképpen érdemes kerülni, és a toalett minden használata után az alapos lehúzás javasolt. Az aktuálissá váló takarítás alkalmával a szódabikarbóna és az ecet kombinációja is csodákra képes a prevenciót fókuszba helyezve.

2. Ételmaradékok a mosogatóban

Mosogatás során gyakran természetesnek véljük, hogy az ételmaradékok lefolynak a vízzel együtt. Ez viszont nem magától értetődő, ráadásul a rendszer elzsírosodásával együtt ezek a maradékok komoly akadályt képeznek a rendszerben, s máris kész a makacs dugulás. Fontos, hogy az ételmaradékokat mindig a kukába ürítsük ki, majd csak ezt követően történjen sor a mosogatásra. A használt olajnak szintén nem a lefolyóban van a helye!

3. Túl sok habképző anyag használata

Mennyi mosogatószert, mosószert, habfürdőt használsz? Ezek a habképző anyagok gyakran a túladagolás miatt kedvező terepet készítenek elő a dugulások számára. A duguláselhárítás Kajászó ingatlanjaiban sokszor éppen az indokolatlanul nagy mennyiségben használt anyagok miatt válik szükségessé. A habban megtelepednek a hajszálak, szőrszálak, és a zsiradékkal együtt már megjelennek a dugulás ismérvei. Hasznos, ha legalább kéthetente tízliternyi forrásban levő vízzel átöblíted a konyhai rendszert, ezzel az elzsírosodás ellen is téve.

4. A karbantartás elhanyagolása

A takarítás nem csak a padlóra vagy a portörlésre vonatkozik, hanem bizony a szanitereket is érdemes ilyenkor sorra venni. Milyen gyakran öblíted át a szaniterek lefolyóit forró vízzel? Érdemes lenne legalább kéthetente, ugyanis a lefolyók elzsírosodása ellen más fegyver nem igen létezik. A zsírosodás melegágya a dugulásoknak, ezért a prevenció minden másnál fontosabb. A régi ingatlanokban már csak kihasználtságuk miatt is nagyobb az elzsírosodás folyamatának kockázata, így az ilyenek fokozott odafigyelést igényelnek. Hasznos lehet akár profikat is hívni, akik a kamerás cső-és csatornavizsgálattal az egész rendszert átnézhetik, megelőzve ezzel például a repedésekből adódó problémákat.

5. Hosszú házilagos próbálkozások

A duguláselhárítás Kajászó területén sokszor éppen azért válik aktuálissá, mert az ingatlantulajdonosok mindenáron maguk oldanák meg a problémát. A házilagos próbálkozások gyakran nem segítenek, sőt, akár súlyosbíthatják is a dugulást. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő szakember profi felszerelésével és szakértelmével akár fél óra alatt eltüntetheti a makacs dugulásokat.