5 ok, ha kamerás csatornavizsgálat kell

kamerás csatornavizsgálat

A dugulások megszüntetésére mindenkinek megvannak a maga trükkjei. Vannak, akik az eszeveszett pumpálásra esküsznek, mások literszámra öntik a különféle vegyi anyagokat a lefolyóba, és ezektől várják a csodát. Tény, hogy a kisebb dugulást akár ecet és szódabikarbóna kettősével is elháríthatod, de ha nagyobb a baj, akkor a szakember segítsége nélkül biztosan nem fog menni. A profi kezekben a kamerás csatornavizsgálat célirányos helyreállítást tesz lehetővé. Lássuk, mikor van szükség a speciális eszközre!

1. Határozd meg a dugulás pontos helyét!

Sokszor még profiként sem egyszerű az első néhány próbálkozással átjárhatóvá tenni a lefolyót. Ilyenkor tesz kitűnő szolgálatot a kamerás csatornavizsgálat. A száloptikás eszközzel még a kis átmérővel rendelkező csövekbe is be lehet jutni, ott felvételt készíteni a rendszer teljes hosszáról. Ha megvan a dugulás helye, és ismert annak jellege is, akkor jó esély van a gyors duguláselhárításra.

2. Ha nem sikerül elsőre a duguláselhárítás

Hiába dolgozol azon, hogy házilagos módszerekkel átjárhatóvá tedd a rendszert? A tapasztalatok azt mutatják, hogy még a korszerű WC pumpák sem alkalmasak a makacs dugulások elleni küzdelemre. Ilyenkor a hozzáértés és persze a professzionális eszközök kiemelt jelentőséggel bírnak. A kamerás csatornavizsgálat hozzájárulhat ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan letudja a szakember a feladatot.

3. Kamerás csatornavizsgálat a megelőzés érdekében

Gondoltál már arra, hogy preventív jelleggel is hasznosnak bizonyul a kamerás csatornavizsgálat? Pedig így van! Ha előre látod, hogy repedés kezd kialakulni, vagy lerakódások vannak a rendszerben, akkor a womás csatornamosás időben megtörténhet, amikor még nem jelentkezik komoly dugulás. Olcsóbb és kevesebb feszültséggel jár, ha nem kell makacs dugulással, visszafelé folyó szennyvízzel szembesülni.

4. Költözés után is hasznos a kamerás csatornavizsgálat

Használt ingatlanba történő költözés alkalmával nem érdemes sokáig várni a rendszer átnézetésével. Ilyenkor ugyanis nem tudhatod, hogy milyen állapotban van az, megfelelő dőlésszöggel alakították-e ki egykor. Mielőtt a gyakorlatban jelentkezik dugulás, megéri a prevencióra és vele együtt a kamerás csatornavizsgálatra költeni.

5. Csőtörés, gyökér-benövés

Ha rangsorolni kellene, hogy mitől tartanak leginkább az ingatlantulajdonosok, akkor e kettő biztosan közöttük lenne. A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy a csőtörés pontos helye bemérhető legyen, így a helyreállítás a legkisebb rombolással járjon. Hasonló a helyzet a kerti gyökér-benövések jelentette kockázatoknál is. Ne feledd, a megelőzéssel ezeknek is elejét veheted!