5 ok a kamerás csatornavizsgálat mellett

csatornavizsgálat

A szakértelmet igénylő, ház körül elvégzendő feladatok között a duguláselhárítás a vezető helyek egyikét foglalja el. Bár a csőgörénytől kezdve a megszámlálhatatlanul sokféle lefolyótisztítón keresztül a korszerű WC pumpákig több megoldás létezik a házi megoldásra, de sokszor odáig jut el a helyzet, hogy mégiscsak szakember segítségét érdemes kérni. A kamerás csatornavizsgálat elvégzése már alapvetően hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön a dugulás helyét és jellegét meghatározni. Nézzük, miért éri meg a költségek ellenére is a kamerás csatornavizsgálat mellett letenni a voksot!

1. Gyors duguláselhárítás

A dugulás bármelyik ingatlanban előfordulhat, és ez alól az újépítésű házak sem számítanak kivételnek. Hosszasan sorolhatnánk, hogy milyen szaniterhasználati szokások vezetnek szinte biztosan duguláshoz, ám ez legyen egy másik cikkünk témája. A profik által végzett kamerás cső- és csatornavizsgálatnak köszönhetően pontosan meghatározható, hol van a dugulás, milyen jellegű az, és így gyorsan újra átjárhatóvá tehetők a csövek.

2. Könnyen átvizsgálható rendszer

A hatékonyság kiemelt jelentőséggel bír, ha az otthonhoz tartozó rendszerek kifogástalan működéséről, vagy éppen annak visszaállításáról van szó. A dugulások, csőrepedések, gyökér-benövések egyszerűen megismerhetők a száloptikás, kamerás módszerrel. A rögzíthető felvételt utólag is át lehet nézni, így a legkisebb hibákra, lerakódásokra is fény derülhet. Miért jó ez? Amit ismerünk, azt azonnal orvosolni is lehet, mielőtt még nagyobb baj lenne. S itt jön képbe a megelőzés fontossága.

3. Az a bizonyos sokat emlegetett prevenció

Amit lehet, azt érdemes megelőzni. Ez akkor sincsen másként, ha a dugulásokról van szó. Nemcsak a szaniterekben leengedett, oda nem illő szennyeződések jelenthetnek gondot, hanem a csövek elzsírosodása is, ami csak idő kérdése. A szilárd lerakódásokkal szemben is a legjobb döntés az, ha időben fény derül rájuk, és mechanikus vagy nagynyomású mosóval megvalósítható a gyors helyreállítás, tisztítás.

4. Profizmus a hatékonyság szolgálatában

A kamerás csatornavizsgálat elvégzéséhez mindenképpen szakemberre van szükség. Hozzáértésének és professzionális felszerelésének köszönhetően legyen bármilyen gond a rendszerben, arra gyorsan fény derül.

5. Bárhol alkalmazható

A cső méretéhez megfelelően megválasztott eszközök biztosan nem tesznek kárt, könnyedén alkalmazhatók, és az átjárhatóságot szolgálják. Vedd észre, ha a házilagos módszerek nem segítenek, és fordulj időben hozzáértő szakemberekhez, akár megelőzés céljából is!