0-24 órás duguláselhárítás: ha nem mindegy, optimálisan használható-e otthonod!

0-24-oras-dugulaselharitas-ha-nem-mindegy-optimalisan-hasznalhato-e-otthonod

Az ingatlan kényelme nélkülözhetetlen ahhoz, hogy otthonosan érezd magad a 4 fal között. Ami viszont használatban van, ott kétségtelenül előfordulhat meghibásodás. Persze nagyon nem mindegy, hogy a hiba helyreállítható-e házilag, vagy azonnali profi beavatkozásért kiált. A duguláselhárítás szinte mindig kihívás elé állítja a háztartásokat, ennek ellenére a mai kor embere inkább próbálkozik maga a feladattal. Mi ennek az oka? Hát persze, hogy a költségek minimalizálása.

Az otthonhoz tartozó rendszerek optimális funkcionálása gyakran éppen annak függvénye, hogy mennyire idős az ingatlan. A régi házaknál már a rendszer elzsírosodásával, vagy például a kerti gyökér-benövéssel is számolni kell. Ezzel szemben az új ingatlanokban főként a helytelen szaniterhasználat okozza a dugulásokat. Míg az utóbbi esetében a megelőzéssel szinte a nullára csökkenthető a dugulások kockázata, addig a régi házaknál már csak a prevenció kapcsán is megéri a kamerás cső- és csatornavizsgálat mellett letenni a voksot.

0-24 órás duguláselhárítás: tényleg megfizethetetlen?

A kisebb dugulásoknál rendszerint a pumpálás és a lefolyótisztítók kerülnek elő. A helyzet az, hogy ezek sokszor meghozzák a kívánt hatást. Előfordulhat azonban, hogy a 0-24 órás duguláselhárítás valós létjogosultsággal bír. Ha azt veszed észre, hogy átnedvesedik a fal, vagy a toalettből jön felfelé megállíthatatlanul a szennyvíz, akkor tényleg nincsen mire várni! A megfelelő szakemberek azonnal a helyszínre sietnek, hiszen tudják, hogy nem véletlen hívja őket az ingatlantulajdonos munkaidőn túl, esetleg éjszaka. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy a duguláselhárítás csak ritkán ennyire sürgős, ha viszont az, akkor nem szabad a kiadásoktól tartva várni. Otthonod higiéniája is kárát láthatja a dolognak.

A várható költségekről előre tájékozódhatsz a telefonos egyeztetés alkalmával. Ma már nem örvendenek nagy érdeklődésnek azok a szolgáltatók, amelyek nem tudnak információval szolgálni e téren, vagy legalább egy körülbelüli árat megadni. Tapasztalatuknál fogva ugyanis lehet egyfajta képük arról, hogy milyen probléma állhat a háttérben, és azt milyen ellenértékért cserébe fogja elhárítani. Ha komoly a baj, ne várj másnapig, hanem hívj azonnal megfelelő, megbízható szakembert, aki 0-24 órás duguláselhárítás kapcsán is áll rendelkezésedre!