0-24 órás duguláselhárítás: biztos, hogy magad akarsz bajlódni?

0-24-oras-dugulaselharitas-biztos-hogy-magad-akarsz-bajlodni

Duguláselhárítás. Ugye, hogy nem hangzik túl jól? Talán csak a mesében alakul úgy a helyzet, hogy egy-két mozdulat a pumpával, és máris átjárható a rendszer. Persze az sem mindegy, hogy milyen pumpát használsz. Hallottál már arról a korszerű típusról, ami felülről egy kerékpár pumpára hasonlít? Nos, ezzel tényleg a makacs dugulásokat is megszüntetheted.

Lefolyótisztítóktól az ecet+szódabikarbónáig

Az eldugult lefolyóknál nemcsak a pumpa kerülhet szóba, hanem valamilyen lefolyótisztító készítmény is. A nagy kérdés a minden korábbinál szélesebb kínálat előtt állva természetesen az, hogy melyik lehet a befutó. Nos, mielőtt nagyon elvesznél a keresgélésben, legalább kétfajtát tegyél a kosárba, és indulás haza! Fontos, hogy semmiképpen ne keverj többféle alapanyagot, de ha az egyik nem válna be, és elfogyna a teljes, akkor jöhet a másik típus. Persze, ha már van tapasztalatod a dugulásokkal, akkor a már bizonyított márka mellett érdemes letenni a voksot.

Nem baj, ha van otthon ecet és szódabikarbóna, ez utóbbiból a háztartási felhasználásra szánt típus javasolt, nagyobb kiszerelésben. A tisztítás, takarítás terén éppen úgy bizonyítanak ezek az alapanyagok, mint akkor, ha duguláselhárításról van szó. Persze könnyen lehet, hogy ha makacs dugulásról van szó, akkor a természetes módszerek kevésnek bizonyulnak.

0-24 órás duguláselhárítás: meddig bírja az ember türelemmel?

A makacs dugulások jól feladják a leckét, és a legtöbben hamar stresszesek lesznek. Nem véletlen, hiszen az otthonhoz tartozó szaniterek egyértelműen a kényelmet szolgálják. Legyen szó a fürdőszobai szaniterek valamelyikéről, a konyhai mosogatóról, vagy netán a toalettről, a dugulás lehetetlenné teszi az érintett helyszín optimális használatát. Még mindig jobb azonban a helyzet, ha dugulásról van szó, mint akkor, ha komolyabb a dolog. Ilyenkor a 0-24 órás duguláselhárítás szakember segítségéért kiált. Az átnedvesedő falak, vagy a megállíthatatlanul visszafolyó szennyvíz biztosan ebbe a kategóriába tartozik.

A 0-24 órás duguláselhárítás szolgáltatás esetén érdemes előre tájékozódni a várható költségekről, melyek munkaidőn túl, vagy ünnepnapon némileg magasabbak lehetnek. Van azonban az a helyzet, amikor nem érdemes a házilagos megoldásokkal bajlódni. Ilyenkor megváltás a szakmáját értő, megbízható profi segítsége.