Visszafelé folyik a szennyvíz? Duguláselhárítás ünnepnapokon is!

duguláselhárítás

Nem folyik le a szennyvíz a WC-ből? Gondot jelent a kád leengedése? Visszafolyik a padlóösszefolyóból a víz? A helyzet azonnali beavatkozás igényel, ellenkező esetben ugyanis a fürdő állni fog a vízben, a toalett pedig akár higiéniai gondokat is okozhat a lakás egészében. Az otthon kényelmének érdekében nélkülözhetetlen szaniterek kifogástalan használhatósága elengedhetetlen a mindennapokban. Mi a helyzet akkor, ha mindez ünnepnapon fordul elő? Lehetséges a duguláselhárítás ünnepnapokon is? Egyáltalán mi a teendő akkor, ha hirtelen üti fel a fejét a dugulás? Megéri magadnak bajlódni vele?

Mindig hisszük, hogy sikerül házilag megoldani

Ez valóban így van. Elő a pumpával, öntözzük a lefolyótisztítót, és reméljük a legjobbakat. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ha egyszerűen nem megy le a víz, és így kell valami megoldást találni, akkor jó eséllyel gyorsan feladjuk. A feszültség egyre nő, ahogy a fürdőszobában folyik visszafelé a szennyvíz, így hamar eljut a mai kor embere oda, hogy szakemberre bízza a felmerült problémát. A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető szolgáltatás, ám érdemes az első telefonos egyeztetés alkalmával érdeklődni a várható költségekről.

Kiszámíthatók látatlanban a várható kiadások?

A kérdés jogos. A legjobb szakemberek alapvetően már kialakítottak egy árjegyzéket arra vonatkozóan, hogy milyen dugulást mennyiért hárítanak el. Egy hozzávetőleges árat tehát mindenképpen kaphatunk a várható költségekről. A gyakorlatban aztán majd kiderül, hogy mi áll ténylegesen a dugulás hátterében. Érdemes tudni, hogy a legtöbb esetben gyorsan és hatékonyan helyreállítható a rendszer.

Duguláselhárítás ünnepnapokon

A hosszú hétvégék és az ünnepnapok egyértelműen a pihenést szolgálják. Ilyenkor az eldugult lefolyó és a hiábavaló házilagos helyreállítási kísérletek alapvetően nyomják rá a bélyeget a napokra. Ha nem bajlódnál folyamatosan a visszafolyó szennyvízzel, és szeretnéd a rendszert újra átjárhatóvá tenni, akkor a profi duguláselhárítás ünnepnapokon is igényelhető. A kamerás csatornavizsgálattal a dugulás helye hamar felismerhető, és a célirányos helyreállításnak köszönhetően a rendszer hamarosan újra kifogástalanul működik majd. Figyelj a megelőzésre, használj lefolyószűrőt, és a WC helyett a szemetesbe öntözd az ételmaradékokat!