Megéri a kamerás csatornavizsgálat? Mutatjuk az indokokat!

csatornavizsgálat

Dugulás ütötte fel a fejét? Hát persze, hogy a lefolyótisztító az első, amiért nyúlunk! A WC pumpa sem csupán a régi, jól ismert változatban kapható, hanem korszerű, nagy vákuummal dolgozó típus is elérhető a szerelvényboltok kínálatában. Nem árt, ha felkészülsz a dugulások házi megszüntetésére, ám a csőgörény beszerzése már kevésbé tűnik ésszerű beruházásnak.

Mit tegyünk, ha mégsem sikerül megszüntetni a kialakult gondot? Használhatatlan a WC? Eldugult a lefolyó, és esély sincs arra, hogy a különféle vegyi anyagok megoldást hozzanak? A helyzet sokak számára ismerős lehet. A helytelen szaniterhasználati szokások mellett a rendszer elzsírosodása is állhat a háttérben. Ami viszont gyors és hatékony segítséget jelenthet, az nem más, mint a kamerás csatornavizsgálat. Lássuk, miért éri meg az ezzel foglalkozó szakemberek közreműködését kérni!

Azonnali helyreállítás

A dugulás komoly stresszforrásnak számít. Az ember először szereti azt hinni, hogy majd a lefolyótisztító és a pumpálás meghozza az eredményét. Amint azonban már sokadszorra próbálkozik, és mégsem mozdul a szennyvíz se fel, se le, akkor kezd igazán fokozódni a feszültség. Hívjak szakembert? Kinek van erre pénze? És ha bontani kell? Oda a burkolat, és új WC csésze is szükséges lehet? Erre aztán most tényleg nincs felesleges pénz! – Ilyen, és ezekhez hasonló gondolatok kavarognak az érintettek fejében. Nem lenne egyszerűbb az agyalás helyett szakembert hívni? A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy a rendszert belülről nézze át a profi, és így a tényleges probléma azonnal megismerhető, helyreállítható.

Ismerd fel időben a bajt!

Egyelőre nincs gond a lefolyókkal, de szeretnéd, ha ez így is maradna? A kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségeket prevenciós céllal is javasolják a hozzáértők. Használt ingatlan vásárlásakor nem tudhatjuk, milyen állapotban van a rendszer, mennyire figyeltek oda arra az előző lakók. Az évek múlása is hatással van a csövek állapotára és az ott zajló lerakódási folyamatokra.

Megelőzni mindig olcsóbb!

Végül, de természetesen nem utolsó sorban érdemes hangsúlyozni, hogy a megelőzés általában olcsóbban kihozható, mint a már kialakult probléma orvoslása. A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy az egészen apró repedésekre fény derüljön, felismerjék a hozzáértő szemek a gyökér-benövés kezdeti szakaszát, vagy éppen az elzsírosodási folyamat első jeleit.