Kamerás csatornavizsgálat nélkül is lehetséges a duguláselhárítás?

dugulás

A profizmus bizonyos ház körüli munkálatokhoz nélkülözhetetlen. Míg a kertépítéssel vagy a szobafestéssel laikusként is elboldogulhatunk, addig a dugulások esetében van az a pont, amikor nincs több energia és türelem a házilagos bajlódáshoz. ilyenkor jön a szakember kihívása, és a profi eszközökkel elvégzett duguláselhárítás. De addig is mi a teendő? Hogyan vágjunk neki a rendszer átjárhatóvá tételének, ha nem szeretnénk profikat kihívni, vagy egyszerűen nincs szabad időpontjuk?

WC pumpa: hogyan válasszak?

A WC pumpa minden háztartásban alap. Az évtizedeken keresztül használt hagyományos típusok helyett azonban ma már inkább a nagy vákuumot képező fajta van előtérben. Ugyan többe kerül, de hatékonysága sokszorosa a jól ismert, kisebb és más elven működő változatának. A felülről kerékpár pumpához hasonlítható pumpa a makacs dugulásokkal is elbánhat, legalábbis akkor, ha nincs túl mélyen az.

Milyen lefolyótisztító működik biztosan?

Ha bevált valami a múltban, akkor érdemes azt keresni. Az árak tekintetében rendkívül széles a választék, de korántsem biztos, hogy az a legjobb, amiért ezreket kifizetsz. Fontos, hogy a lefolyótisztító készítményeket ne keverd egymással, ekkor ugyanis akár az egészségre káros gázok is képződhetnek. Óvd a szemed a felfröccsenéstől, hiszen ezek erősen maró hatású anyagok.

Csatornatisztítás és prevenció

A kamerás csatornavizsgálat kétségkívül hatékony módja annak, hogy feltérképezhető legyen a rendszer állapota. Akár megelőzés céljából is érdemes kihívni a szakembert és akkor tenni a prevencióért, ha még semmilyen dugulással nem találkozol otthonodban. Miért éri ez meg? Gondolj bele, mennyi költséggel jár egy csőtörés, vagy egyszerűen a kerti gyökér-benövés helyreállítása! A makacs dugulások rengeteg bosszúságot okoznak, erre pedig a mai kor emberének nincs szüksége. A csatornatisztítás womás mosással és mechanikus eszközzel egyaránt lehetséges, akár megcélozva azt, hogy a lerakódások a későbbiekben se okozzanak gondot!

Kamerás csatornavizsgálat: ha nagy a baj

Dugulások esetén a szakemberek gyakran választják a kamerás csatornavizsgálat előnyeit. A száloptikás eszközzel minden lerakódásra, esetleges repedésre fény derül, de a dugulás jellege és annak pontos helye is hamar felismerhető, megcélozva ezzel a hatékony helyreállítást.