Kamerás csatornavizsgálat – Mutatjuk, mikor segíthet a módszer!

Kamerás csatornavizsgálat – Mutatjuk, mikor segíthet a módszer!

A dugulás rendszerint feszültséggel és kapkodással járó esemény. Ha nem folyik le a víz, akkor a pumpa, majd a lefolyótisztítók kerülnek képbe. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kisebb dugulásokat ezekkel meg lehet szüntetni. Fontos azonban felkészülni arra a helyzetre is, ha ez nem így történik.

Kamerás csatornavizsgálathoz hívj szakembert!

Ugyan ma már sokféle laikusoknak szánt duguláselhárító eszköz elérhető a piaci forgalomban, de a hozzáértők még mindig nem javasolják ezeknek az alkalmazását. Hozzáértés hiányában akár nagyobb bajt is okozhatunk, mint amennyi haszonnal járna a házilagos próbálkozás. A profik kamerás csatornavizsgálat segítségével térképezik fel a rendszert, így a tényleges dugulást okozó gócot éppen úgy bemérhetik, mint az esetleges repedéseket, lerakódásokat. Mielőtt azonban azt hinnéd, hogy a helyreállítás biztosan bontással jár majd, érdemes tudnod, hogy sokszor félóra is elegendő ahhoz, hogy a megfelelő eszközzel átjárható legyen a rendszer.

Mit tud a kamerás csatornavizsgálat?

Nem többet, és nem kevesebbet, mint amit az elnevezés takar. Ez egy száloptikás eszköz, ami egyszerre világítja meg a csövek belső falát, és készít felvételt azokról. A megoldásnak köszönhetően a dugulás jellegét, helyét éppen úgy meg lehet állapítani, mint azt, hogy vannak-e lerakódások, milyen típusúak és helyileg hol találhatók. A womás csatornatisztítással a lerakódásoktól is sikerülhet megszabadulni, ha pedig az ingatlanhoz közelebb van a dugulás, akkor a mechanikus eszközök hozhatják meg a várt eredményt.

Megelőzés gyanánt is érdemes a kamerás csatornavizsgálatot választani!

Attól tartasz, hogy kerti gyökér-benövésről van szó? Akik találkoztak már ezzel-azzal az ingatlanhoz tartozó csatornázottság kapcsán, azok jól tudják, hogy néha egészen lehetetlen helyezetekkel találja magát szembe az ember. A dugulást az ételmaradékoktól kezdve az elzsírosodott rendszeren keresztül a gyerkőcök által a toalettbe pakolt játékokig sokféle ok előidézheti. Használt ingatlan vásárlásakor is javasolják a szakemberek a kamerás csatornavizsgálat alkalmazását, ezzel elejét véve a kellemetlen meglepetéseknek. Fordulj bizalommal azokhoz a profikhoz, akik lakóhelyeden tevékenykednek, így jó esetben a kiszállási díjat is megspórolhatod.