Kamerás csatornavizsgálat? Mutatjuk, mi okozhatja a dugulásokat!

kamerás csatornavizsgálat

Az otthon kényelmét biztosító terek kifogástalan működésükkel és esztétikus megjelenésükkel teszik lehetővé, hogy a szabadidődben gondtalanul pihenhess. De mi a helyzet, ha ebbe belerondít egy csúnya dugulás, és a WC, a zuhanykabin, vagy egyéb szaniterek teljesen használhatatlanná válnak? Ilyen is van, ezért érdemes felkészülni a dologra, s leginkább a prevencióval tenni a probléma elkerüléséért.

Mit engedj le, és mit ne?

A nagy kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogy miként érdemes használni a szanitereket. A toalett esetében az igazi gondot a női higiéniai termékek, a nedves popsitörlők és az ételmaradékok jelentik. A helyzetet csak tetézheted azzal, ha a használt macskaalomtól is itt szabadulsz meg. Ahogyan a konyhai lefolyó sem egy szemetes, úgy a toalettbe kerülő, oda nem való tárgyakat is érdemes inkább a szemetesbe dobni. A kamerás csatornavizsgálat során kiderülhet, hogy mi okozta a dugulást, és annak pontos helye is belőhető.

Zsír zsír hátán?

A rendszer elzsírosodása természetes folyamat, és főként a régebbi építésű ingatlanoknál szinte biztosan gondot jelent majd az efféle lerakódás egy idő után. A szilárdan a csövek falához tapadt szennyeződésektől általában csak mechanikus, vagy womás eszközzel sikerülhet megszabadulni. Ez már csak azért is kiemelt jelentőséggel bír, mert így a cső szűk keresztmetszetéből adódó dugulások így megelőzhetők. A hideg vízben mosogatás sem tesz jót a csöveknek, sőt, időnként érdemes a rendszert forró vízzel átöblíteni, éppen az említett zsíros lerakódások elkerülésének érdekében.

Fókuszban a fürdőszobai lefolyók

Itt ugyan a zsíros szennyeződések és az ételmaradékok kevésbé jelentenek problémát, ám a hajszálak és az erősen habzó anyagok annál inkább. Ha Te is azok közé tartozol, akik előszeretettel öntözik a sampont, a tusfürdőt, és a mosószerrel sem bánnak csínján, akkor jó, ha tudod, hogy ezek megágyazhatnak a dugulásnak. Természetesen használatukról nem kell lemondani, de a mértékletesség pénztárcádnak és a rendszernek is jót tesz.

A kamerás csatornavizsgálat nemcsak a tényleges dugulás okainak feltárásában segíthet, hanem akkor is nagy hasznát veheted, ha megelőzés céljából hívtad ki a szakembert. Egyre többen érdeklődnek az ilyen megoldások iránt is, hiszen így a teljes rendszer megismerhető, annak minden kisebb-nagyobb hibájával együtt.