Kamerás csatornavizsgálat – Az apró hibákat is megmutatja!

csatornavizsgálat

Saját otthonunkkal kapcsolatban azt szeretjük, ha minden rendben működik. Már egy kiégett izzó is képes azonban felbosszantani. Mi történik akkor, ha dugulás jeleit észleljük? Rendszerint két opció létezik ilyenkor.

A lefolyótisztító nem ördögtől való!

Előfordulhat, hogy a dugulás lassan, napról-napra ölt egyre nagyobb méreteket. Egyik délelőtt még lefolyik a víz a csapból, utána lassabban, majd három nap elteltével már egyáltalán nem. Ilyenkor fontos, hogy időben gondolkodjunk. Kifejezetten hasznos, ha van otthon valamilyen lefolyótisztító. Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy a lefolyóba öntsük, majd a hatóidő lejártát követően pumpával, forró vízzel próbálkozzunk. Hasonlóképp jó szolgálatot tesz, ha elsőként szódabikarbóna, majd arra ecet kerül, és félóra múltával forró vízzel átöblíted a rendszert. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek csak akkor válnak be, ha nem komoly a dugulás.

Gyökér-benövés? Makacs dugulás? Itt a kamerás csatornavizsgálat ideje!

A makacs dugulások sokszor úgy mutatják meg magukat, hogy egyik használatról a másikra már teljesen eldugult a rendszer, és nem folyik le a szennyvíz. Nos, ez az, ami igazán sok bosszúsággal jár. A toalett esetében ráadásul az otthon higiéniája is kárát látja a dolognak. Pláne így van ez akkor, ha gyökér-benövés van a kertben, és visszafelé jön minden, aminek nem a lakásban lenne a helye. A problémával többen szembesülnek, mint elsőre hinnéd, ezért korántsem mindegy, hogy a nagy gyökérzettel rendelkező növényeket hova telepíted kertépítés során.

Kezdődő repedés? Zsíros lerakódások?

Az otthonhoz tartozó rendszerrel kapcsolatban egy sornyi olyan probléma felmerülhet, amelyek azonnal nem, majd csak az idő múlásával jelentenek komoly gondokat. Ilyen a minimális repedés a rendszerben, egy növény apró gyökereinek betörése, vagy az évek során természetes úton kialakuló elzsírosodás. A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy ezeket időben sikerüljön elkapni, helyreállítani, elkerülve a nagyobb és persze drágábban orvosolható gondokat.

Egyre többen választják a megelőzés előnyeit akkor is, ha a lefolyókról, a hozzájuk tartozó csövekről van szó. A szaniterek helyes használata alapnak kellene, hogy számítson, ám mellette a prevenciós céllal elvégzett kamerás csatornavizsgálat szerepe szintén kiemelt jelentőséggel bír.