Hogyan segíti a kamerás csatornavizsgálat a dugulások megelőzését?

kamerás csatornavizsgálat

Prevenció. A  kifejezés kapcsán a legtöbben az egészségmegőrzésre és a kontroll vizsgálatokra asszociálnak. Fontos azonban tudni, hogy a háztartásban, a szaniterekhez tartozó rendszerekkel kapcsolatban is kiemelt jelentőséggel bír a megelőzés. A dugulásokról jól tudjuk, hogy már az első percben stresszt okoznak, és a helyzet csak fokozódik, ha nem sikerül pumpálással és lefolyótisztítóval a dolog végére járni.  Ilyenkor bizony jól jönne, ha előre gondolkodtunk volna, és a megelőzés érdekében a kamerás csatornavizsgálattal tettünk volna.

Szakember által végzett kamerás csatornavizsgálat

A megoldás számtalanszor bebizonyította már, hogy milyen hatékonysággal alkalmazható a dugulások pontos helyének meghatározásakor, vagy egyszerűen a preventív céllal történő alkalmazáskor. Míg a csőgörény már házi használatra is elérhető, addig a kamerás cső- és csatornavizsgálathoz alkalmas készülék már csak árából adódóan sem elérhető a háztartások számára. Ilyenkor kerülnek a képbe a profik, akik a teljes rendszert átvizsgálhatják a száloptikás készülékkel.

A dugulás már a meghibásodás intő jele

A helytelen szaniterhasználat egy dolog, ebből adódóan még nem alakulnak ki azonnal dugulások. Kivéve akkor, ha a rendszerben már egyébként is problémák vannak. Elsősorban a régi építésű ingatlanoknál fordul elő, hogy a csövek elzsírosodnak, azokban lerakódások képződnek. Mindez megágyaz a makacs dugulásoknak.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az új ingatlanokban ne lehetne egy hét alatt összehozni egy makacs dugulást. Elég hozzá az, ha a WC-t szemetesnek használod, abban húzod le az ételmaradékokat, a női higiéniai termékeket, vagy például a nagy nedvszívó képességgel rendelkező macskaalmot.

Helyreállítás gyorsan és megfizethető áron

A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek a munkadíjat rendszerint a feladatra fordított idő alapján határozzák meg. Korántsem mindegy tehát hogy mennyi időt kell a rendszer helyreállítására szánni. Ezt gyorsíthatja meg a kamerás csatornavizsgálat, melynek segítségével a dugulás pontos helye meghatározható. Ha csőtörésről, repedésekről, vagy a meglepően gyakran előforduló kerti gyökér-benövésről van szó, akkor is csak az érintett területen történik bontás, ami a költségek szempontjából nem elhanyagolható tényező.