Hogyan előzhető meg a dugulás a kamerás csatornavizsgálattal?

eldugult lefolyó

Az eldugult toalett, vagy a dugulás miatt használhatatlan zuhanykabin, fürdőkád komoly kellemetlenséget okozhat. A helyzet erőteljesen rányomja bélyegét az otthon kényelmére, ráadásul feszültséggel is jár. Nyilvánvaló, hogy a legtöbben olcsón, házilag oldanák meg a helyzetet, de a tapasztalatok szerint ez nem minden esetben lehetséges. A mechanikus spirál, vagy a woma csatornatisztító gép azonban csodákra képesek, ráadásul rövid idő alatt, s ennek köszönhetően megfizethető áron.

Professzionális csatornatisztítás és duguláselhárítás

A professzionális eszközök a csatornatisztítás területén számtalanszor bizonyítottak már, és ha nem megy a házilagos duguláselhárítás, vagy egyszerűen nem bajlódnál vele, akkor megéri szakember mellett letenni a voksot. A kamerás csatornavizsgálat gyakran előzi meg a tényleges helyreállítást, hiszen a korszerű eszköznek köszönhetően a rendszer belülről vizsgálható át, annak minden esetleges hibájával együtt. A módszer azonban prevenciós céllal is remek választásnak bizonyul. Tarts velünk, mutatjuk, miért!

Ha nem ismered a rendszert

Használt ingatlan vásárlását követően rendszerint előkerülnek olyan rejtett problémák, amelyekkel talán még az előző tulajdonos sem volt tisztában. A további kellemetlenségek elkerülésének érdekében érdemes átnézetni az otthonhoz tartozó rendszereket. A kamerás csatornavizsgálat egyszerű és mégis hatékony módja annak, hogy időben fény derüljön a lerakódásokra, esetleges repedésekre, gyökér-benövésekre. A legtöbb esetben semmi gond nem szokott lenni, de ha mégis, akkor hasznos, ha még azelőtt megtörténik a javítás, hogy az ingatlanon belül okozna gondot az.

Ha már ismered, és épp ez a baj

Nem ritka, hogy az ember igyekszik a rendszer átjárhatóságának érdekében mindent megtenni a hétköznapokban, mégis dugulás nehezíti meg az életét. Ilyenkor könnyen lehet, hogy a nem megfelelően kialakított rendszer, a már elavult csövek és a bennük levő lerakódások okozzák a gondot. A kamerás csatornavizsgálat segít ezeknek a feltérképezésében, majd az időben történő tisztításban is állnak rendelkezésre a szakemberek.

A kamerás cső- és csatornavizsgálatra tehát célszerű úgy gondolni, mint egy befektetésre, ami a jövőben a gondtalan szaniterhasználatot és a dugulások megelőzését biztosítja majd.