Házi megoldások helyett profi kamerás csatornavizsgálat

kamerás csatornavizsgálat

WC pumpa korszerű kivitelben, és egymás mellett sorakozó lefolyótisztítók – Valljuk be, a legtöbben nem vagyunk ennyire felkészülve egy esetleges dugulásre. Nem véletlen, hogy általában derült égből a villámcsapásként ér bennünket a felismerés, hogy használhatatlan a WC, és a helyzet minden pumpálással még rosszabb lesz. Ne kezdjük azonban rögtön a leginkább kritikus helyzettel!

Nem folyik le a víz a csapból? Akár a szifon szétszerelése is segíthet. Gondoltál már arra, hogy esetleg nem is mélyen van a baj, és magad is megoldhatod a helyzetet? Hát persze, hogy gondoltál! A szakember kihívását általában szeretnénk elkerülni, és ez a kisebb dugulások esetén valóban sikerülhet is. Meggondolandó azonban, ha már órák óta bajlódsz, lefolyótisztítókat öntözöl, és elfogyott a szóda, valamint az ecet is, hogy inkább szakembert hívj a feladatra.

Mit tud a kamerás csatornavizsgálat?

A speciális kamerás eszköz kiválóan alkalmas arra, hogy a szakember gyorsan átnézze, hol és milyen jellegű problémával van dolga. Ez hatalmas előny a házilagos próbálkozásokkal szemben. Amint megvan a dugulás helye, indulhat a helyreállítás. A womás mosás és a mechanikus csőgörény alkalmazása egyaránt jó választás lehet, erről mindig a helyszíni adottságok függvényében dönt a szakember. A kamerás csatornavizsgálat egyébként a lerakódásokra is fényt derít, ha tehát elzsírosodott a rendszer, ami régi ingatlanoknál nem ritka, akkor ennek megfelelően történhet a rendszer átjárhatóvá tétele.

Hogyan érdemes elhárítani a dugulást?

A dugulásokkal ugyan házilag is elbánhatsz, de van az a pont, amikor már nem érdemes erre többet költeni. A titok abban rejlik, hogy felismered-e ezt a pontot. 1 vagy akár 2 flakon lefolyótisztító felhasználása még normálisnak számít. A szifon tisztítása a csapoknál néha elegendő az ismételt átjárhatósághoz. A WC már kritikusabb terület, de megéri a házilagos próbálkozást egészen addig, amíg nem okozol nagyobb bajt annál, ami már egyébként is van. A duguláselhárítás profi eszközökkel gyorsabb és hatékonyabb lehet, s ez akkor is megéri, ha ennek díja van.

Miért fontos a prevenció a csatornarendszert illetően?

Hogyan szabadulsz meg az ételmaradékoktól? A toalett nemcsak a női higiéniai termékek kapcsán tiltólistás, hanem az ételmaradék, a használt macskaalom és a popsitörlő összefüggéseiben szintén. A prevenció akár abban is megmutatkozhatsz, hogy használt ingatlan vásárlása után átnézeted a rendszert szakemberrel, kamerás csatornavizsgálat segítségével. A helyes szaniterhasználat és a higiénia kiemelt szereppel bír a területet illetően is.