Duguláselhárítás ünnepnapokon: kik választják leginkább?

duguláselhárítás

A naptárt böngészve sokan vagyunk úgy vele, hogy a hosszú hétvégék lehetőségére vadászunk. Az ünnepnapokra sokan úgy tekintenek, mint a családi programok, az ebédlőasztal körüli beszélgetések és a pihenés időszakára. Ilyenkor kicsit sem szeretné az ember, ha bármi keresztülhúzná a számításait. Van azonban valami, ami nem válogat a hétköznapok és az alkalmak között, s ha baj van, akkor bizony foglalkozni kell vele. A dugulások a régi és az új építésű ingatlanokban egyaránt előfordulhatnak, ám nem mindig szükséges azonnal szakembert hívni.

Lefolyótisztító mindig legyen otthon!

A kínálat minden korábbinál szélesebb, így abban mindenki rátalálhat az elvárásainak és pénztárcájának egyaránt megfelelőre. A lefolyótisztító aranyat érhet akkor, ha nem folyik le a víz, és valami gyors megoldást találnál. Nem árt az sem, ha a hagyományos WC pumpát lecseréled egy korszerű típusra. A szanitereket forgalmazó szaküzletekben érdemes körülnézni, az eszközt pedig arról ismered meg, hogy felülről olyan, mint egy kerékpár pumpa, alul pedig a klasszikus WC pumpa kialakítással bír. A néhány ezer forintos vételár messze megtérül, hiszen akár a szakember kihívását is megspórolhatod a hatékonyan működő pumpával.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: mindent, csak ezt ne?

A fürdőszoba, a toalett és a konyhai csap egyértelműen az otthon kényelmét szolgálják. ha akár csak egyetlen szaniter is kiesik ezek közül, az akár a teljes ingatlan használhatóságát befolyásolhatja. A dugulás megjelenése nemcsak ünnepnapokon jelent gondot, hanem egyébként, a hétköznapokon is. A mai kor emberének sem ideje, sem idegrendszere ahhoz, hogy a házilagos módszerekkel próbálkozzon. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a legtöbben a takarékosság jegyében mégis igyekeznek bevetni a lefolyótisztítókat, a pumpálást, sőt, az ecetre és a szódabikarbónára is sokan esküsznek.

A duguláselhárítás ünnepnapokon a legkevésbé kívánt helyzet, pedig előfordulhat, hogy tényleg csak a profi segítség hozza meg a várt eredményeket. Bár a csapoknál a szifon kitisztításával valószínűleg elejét veheted a komolyabb dugulásoknak, de az átjárhatatlan rendszer a toalettnél komolyabb problémának bizonyul. Ilyenkor célszerű olyan szakembert híni, aki ünnepnapokon is megbízhatóan vállalja a helyszínre kiszállást, és árak tekintetében előre tájékoztat, hogy tudd, mire számíthatsz.