Duguláselhárítás ünnepnapokon: ezek a kritikus helyzetek érdemelnek figyelmet!

lefolyó szerelő

Az ünnepnapok igencsak ritkaságnak számítanak. Azok jellegétől függően sokan a munkaszüneti napot látják bennük. A lehetőség, hogy végre átadhatjuk magunkat a pihenésnek, kétségkívül vonzóan hangzik. Murphy törvénye látszik azonban sokszor érvényesülni, amikor számításainkat keresztülhúzza egy nem várt esemény.

Bár a dugulás nem a világ legnagyobb gondja, de adott helyzetben mégis tud az lenni. Mindegy, hogy vendégeket vársz, ott ültök az ünnepi asztalnál, vagy egyszerűen csak kikapcsolnál a hétköznapi rohanásból, ha beüt a baj, akkor azonnal döntést kell hozni a továbbiakról. A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető szakember segítségével. A kérdés az, hogy mekkora a baj, és megéri-e tönkretenni a pihenésre szánt napokat ezzel.

Sokan csak ijesztő duguláshoz hívnak szakembert

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kisebb dugulásokkal a lefolyótisztítók és a korszerű WC pumpák könnyedén elbánnak. Hasznos tehát, ha mindig van otthon valamilyen vegyi anyag, ami hatékonyan bevethető bármely szaniter esetében. A csapokkal ráadásul szerencséd is lehet, hiszen sokszor csak a szifon kitisztítása szükséges ahhoz, hogy a rendszer újra átjárható legyen. Mindehhez semmilyen szakértelem nem kell, csak a két kezed és némi bátorság kezdőként. Az interneten is sokféle hasznos videós tartalmat találsz a témában, így nem szükséges azonnal a szakember elérhetősége után nyúlni. De mikor igen?

Átnedvesedő fal, kifelé ömlő szennyvíz

Vannak olyan kritikus helyzetek, amelyek azonnali profi segítséget igényelnek. Ilyenkor mindegy, hogy ünnepnap van, vagy munkaidő, ha elvállalja valaki, akkor nem ajánlott tovább a csodára várni. Célszerű kifejezetten olyan szakember segítségét kérni, akinek a duguláselhárítás ünnepnapokon sem okoz gondot. A rendelkezésre álló profik akkor is szakértelmüket kínálják, ha mindössze „csak” egy dugulásról van szó, ám az jelentősen befolyásolja az ingatlan kényelmes használatát. Rendszerint a toalett és a fürdőszoba szaniterei ilyennek számítanak. Az eldugult kád, padlóösszefolyó, vagy a szifon tisztításának ellenére is átjárhatatlan csap a fürdőszoba használatát jelentősen befolyásolja, és többnapos ünnep esetén ez bizony tényleg gondot jelent.

Fontos, hogy észre vedd, ha nem boldogulsz egyedül. Néha nem éri meg házilag bajlódni a dologgal. Az előzetesen ismertetett árak függvényében mindenki el tudja dönteni, hogy belefér-e neki az azonnali kiszállás. Nem véletlen, hogy a profik feltüntetik az árakat már weboldalukon is, ezzel átláthatóságot és korrekt hozzáállást biztosítva megrendelőik számára.