Duguláselhárítás ünnepnapokon? A baj mindig a legrosszabbkor jön!

A lakásban terjengő bűz nemcsak kellemetlen, hanem a higiéniára is rányomja a bélyegét. Tény azonban, hogy a dugulások gyakran nem járnak kellemetlen szaggal, sokkal inkább a lefolyó átjárhatatlanságával. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ez még a szagoknál is nagyobb gond, hiszen az érintett szaniter így teljesen használhatatlan lesz. A hétköznapokon is épp elég baj ez, pláne olyankor, ha ünnepnap, hosszú hétvége van. Az ember azt gondolhatná, hogy ilyenkor tényleg nem elérhető senki, vagy ha mégis, akkor horror összegekért érkezik a helyszínre.

Csőgörényt házilag? Meggondolandó…

Nem véletlen, hogy sokan maguk próbálkoznak a dugulás megszüntetésével. A duguláselhárító vegyi anyag nélkülözhetetlen a háztartásból, ez mindig jól jön, akár prevenció céljából is. A felkészültebbek házi csőgörényt is beszereznek, ezt viszont már kevésbé javasolják a szakemberek. Laikusként a legtöbben nincsenek tisztában a szükséges méretekkel, és akár nagyobb kárt is okozhatnak, mint amennyi haszna lenne a dolognak. A duguláselhárítás ünnepnapokon sem kell, hogy stresszt okozzon, hiszen vannak olyan szakemberek, akik ilyenkor is minden további nélkül a helyszínre sietnek.

Ha azonnal kell a segítség

Honnan tudod, hogy várhat a dugulás hétköznapig, vagy azonnali beavatkozásra van szükség? A helyzet roppant egyszerű. Ha folyamatosan jön visszafelé a szennyvíz, vagy esetleg a toalettet érinti a baj, akkor éppen úgy azonnali segítség kell, mint a csőtörés jeleivel összefüggésben. Főleg igaz ez társasházaknál, ahol az alsó szomszéd korántsem örülne egy beázásnak.

Duguláselhárítás ünnepnapokon, bontás nélkül

A duguláselhárítással összefüggésben a másik komoly félelem, ami napjainkig tartja magát, az a bontás és a vele járó költségek. A szakemberek tapasztalatai azonban azt támasztják alá, hogy a legtöbbször a megfelelő eszközzel, speciális berendezéssel gyorsan és hatékonyan tehető újra átjárhatóvá a rendszer. Előfordulhat, hogy mégis bontás kell, mert egyértelműek a csőtörés jelei. A kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével pontosan meghatározható, hol és milyen baj van, így célirányosan történhet a bontás, ezzel csökkentve a felfordulást és a kiadásokat.

Az ünnep természetesen a szakember számára is ünnep, így nem kell meglepődni azon, ha esetleg a szokott árnál némileg magasabbat számol majd. Megfontolandó azonban, hogy az eldugult toalett és az így használhatatlan ingatlan napokon keresztüli elviselése a nehezebb, vagy kiadni a szükséges összeget a hatékony megoldásért. Az igazán megbízható szakemberek garanciálisan dolgoznak, ez pedig igen nagy fellélegzés lehet akkor is, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon válik aktuálissá.