Duguláselhárítás ünnepnapokon: A baj megelőzhető! Mutatjuk, hogyan!

Duguláselhárítás ünnepnapokon: A baj megelőzhető! Mutatjuk, hogyan!

Az eldugult lefolyók kialakulása a fürdőszobában, a konyhában vagy a toalettben okozhatnak gondot. A helyzet egészen addig elmehet, hogy az érintett szaniter teljesen használhatatlanná válik, s így ez az ingatlan kényelmére nagymértékben rányomja bélyegét.  Ha a dugulás miatt a víz nem tud lefolyni a lefolyócsövekben, akkor a szennyvíz akár el is áraszthatja az érintett helyiséget. Ez nemcsak kellemetlen szagokat és fertőzéseket okozhat, hanem akár komolyabb károkkal is együtt járhat.

Lefolyótisztító, csőgörény – Duguláselhárítás ünnepnapokon

A házilagos duguláselhárításkor többféle alapanyagok és eszközt használhatunk. Az egyik legegyszerűbb módszer az otthoni dugulásoldó szerek használata. Ezek a vegyi anyagok képesek feloldani a lerakódásokat, ezzel átjárhatóvá téve a rendszert. Emellett használhatsz duguláselhárító spirált is, amely segít fizikailag eltávolítani a dugulást okozó szennyeződéseket.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az otthoni duguláselhárításnak is vannak korlátai. Ha a dugulás vissza-visszatér, vagy nem tudod megállapítani a pontos okát, akkor érdemes szakember segítségét kérni. A házilagos használatra szánt csőgörénnyel is mellélőhetünk, hiszen ha a méretet nem megfelelően választjuk meg, akkor kárt tehetünk a rendszerben.

A karbantartással megelőzhető a dugulások jelentős része

A duguláselhárítás ugyanakkor fontos része az otthoni karbantartásnak. Figyelj oda a lefolyók tisztaságára, kerüld a zsíros, olajos anyagok leengedését a lefolyóba. A lefolyók rendszeres tisztításával, forró vízzel történő átöblítésével minimalizálhatod a dugulások kialakulásának kockázatát, és hosszútávon megóvhatod otthonod vízvezetékrendszerét.

A duguláselhárítás ünnepnapokon is szakemberért kiálthat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha nem folyik le a szennyvíz, sőt, akár visszafelé jön a padlóösszefolyóból, akkor a szakember segítsége nélkülözhetetlen. Sokan a magas költségektől tartva kerülnék a profi kihívását, pedig gyakran csak így lehetséges hatékonyan és hosszútávon is eredményesen átjárhatóvá tenni a rendszert. Érdemes előre tájékozódni arról, hogy kik tevékenykednek lakóhelyeden, elérhetők-e munkaidőn túl, és főként milyen költségekkel kell számolni. A korszerű szolgáltatást nyújtó szakemberek erről saját weboldalukon tájékoztatnak, de szükség esetén telefonon is érdeklődhetsz. Végül ne feledd, hogy a rendszer karbantartása és tisztítása egyaránt fontos a prevenciót megcélozva.