Duguláselhárítás Ercsi – 5 fontos tudnivaló a kerti csőtörésről

Tudtad, hogy a csőtörés nem csak az ingatlanon belül fordulhat elő? A tapasztalatok azt mutatják, hogy általában egy-egy szaniter érintett, és a duguláselhárítás Ercsi térségében szakember segítségével gyorsan megoldható. A háziasszonyok a dugulások kapcsán általában éppen attól tartanak, hogy bontással lehetséges a helyreállítás. Ez utóbbira azonban csak akkor van szükség, ha valóban csőtörés, a cső repedése áll a háttérben. Ez a helyzet akár a kertben is kialakulhat, méghozzá gyökérbenövésnél fogva.

1. Nem csak a lakásban fordulhat elő!

Ha sorra vennénk, hogy a dugulások rendszerint az ingatlan mely területét érintik, akkor a konyhai, fürdőszobai szaniterek vezetnék a listát. Természetesen a toalett sem kivétel, főleg akkor, ha oda nem illő szennyeződéseket húzunk le abban. A hagyományos nedves törlőkendők, a használt macskaalom, az ételmaradékok és az olajos, zsíros szennyeződések komoly gondot okozhatnak. De mi a helyzet akkor, ha a probléma forrása a kertben van?

2. A gyökérbenövés az ok!

A toalettből visszafelé folyó szennyvíz esetében mindenképpen megéri a kerti gyökérbenövésre gondolni. A probléma akár komoly végkifejletet is maga után hozhat, aminek az ingatlan higiéniája is kárát láthatja. De miről is van szó esetében? A kertben a nagy gyökérzettel rendelkező növények a csövek repedésein bekúsznak gyökereikkel, ott pedig a tápanyagban gazdag talajban folyamatosan terjeszkednek. Idővel szétrepesztik a csövet, és ez hozza maga után annak minden hátulütőjét.

3. Nem azonnal jelentkeznek a problémák

Érdemes tudni a kerti gyökérbenövésről, hogy kezdetben akár nem is jelentkeznek problémák, vagy nem rendszeresen. A szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy rendszerint az esőzések alkalmával indul meg a szennyvíz a lakás irányába, és akár folyamatosan ömlik a WC-ből minden, amit nem szeretnénk otthonunkban látni. A probléma sajnos valós, és akkor is előfordulhat, ha a ház előtti nagy fák gyökerei jelentik a gondot.

4. Fókuszban a toalett

A toalett érintett a leginkább, hiszen a szennyvizet elvezető csövek a földben végighúzódnak a kerten, a házak előtt, mellett, ahol bárhol előfordulhatnak nagy gyökérzettel bíró növények, fák. A WC különösen kritikus terület az ingatlanhasználatot illetően, hiszen azonnal ellehetetlenítik az otthon kényelmét. Ha az ingatlanon belüli csövek cseréje is szükséges, akkor hosszabb munkálatra lesz szükség. Ez persze annak függvényeként is alakul, hogy milyen csapatra bízod a feladatot. A megbízhatóság manapság aranyat ér, s ez akkor is így van, ha cél a duguláselhárítás Ercsi területén.

5. Tudatosság a kertépítésben

S hogy mit tehetsz megelőzés gyanánt? Ha még csak most gondolkodsz a kertépítésen, akkor érdemes a földben fekvő csövektől távolra tervezni a nagy gyökérzettel rendelkező növényeket. Más a helyzet akkor, ha használt ingatlant vásároltál. Ilyenkor kiemelt jelentőséggel bír az, hogy milyen állapotban van a rendszer. Erről a már oly sokat emlegetett kamerás cső-és csatornavizsgálattal nyerhetsz információkat. A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek e területen is állnak rendelkezésedre, prevenciós céllal.