Csatornatisztítás: tavaszi megújulás az ingatlanon kívül

csatornatisztitas-tavaszi-megujulas-az-ingatlanon-kivul

A napsütéses tavaszra már nem kell sokáig várni. Bár hűvös hajnalok még adódhatnak, de a nappalok már a kertbe csábítanak. Mindegy, hogy még csak most építed meg álmaid kertjét, vagy a korábbiak átalakításán gondolkodsz, a csatornatisztítás mellett nem érdemes elmenni. Az ősztől induló hónapokban számos szennyeződés kerülhet a csatornákba, amelyek az esővíz megfelelő távozását akadályozzák.

Fókuszban a kert igényes kialakítása

Az otthont övező közvetlen környezet a terasznál indul, és egészen az autóbejáróig terjed. A különféle burkolatok, színek, minták egyaránt meghatározzák azt, hogy milyen hangulat fogad a kertben. A kertészeti áruházakban minden korábbinál szélesebb növényválasztékkal találkozhatunk, de a már meglévők szaporítását is egyszerűen megoldhatják akár a kezdő kertészek is. A cél minden esetben az, hogy egy fenntartható, ízléses, egyéni elképzeléseknek megfelelő kert kerüljön kialakításra. Fontos azonban odafigyelni arra, hogy az ingatlan külső homlokzatának korszerűsítésére és állagmegőrzésére is hangsúlyt helyezzünk. Ezek legalább annyira meghatározzák a kert stílusát, mint az ott elhelyezett élővilág.

Csatornatisztítás: nem csak a funkcionálás a lényeg!

Még csak a homlokzati festést sem szükséges megvárni ahhoz, hogy a csatornatisztítás maradéktalanul elvégzésre kerüljön. Miért fontos ez? A fákról sok levél és egyéb szennyeződés hullik a csatornákba, melyek az esővíz elvezetését szolgálnák normális esetben. A levelekkel, szeméttel, kosszal, homokkal teli csatornák nem mutatnak a legjobban, és az elhanyagoltság érzetét keltik. A funkcionálás mellett tehát az esztétikum sem elhanyagolható akkor, ha a csatornatisztítás megvalósítása a cél.

A magasban történő elhelyezkedés joggal veti fel a kérdést, hogy miként lehet megoldani a csatornatisztítás feladatát. Ahelyett, hogy a létrával balettoznál, inkább hívj szakembert a feladatra. A csatornatisztítás hozzáértéssel és a megfelelő eszközökkel gond nélkül elvégezhető.

Növénytelepítés előrelátóan

S végül még valami, amire kertépítés során fokozott figyelmet érdemes fordítanod. A növények, cserjék telepítésekor nem árt tisztában lenned a földben levő csövek nyomvonalával. Ha ugyanis a közelükbe kerülnek a nagy gyökérrel rendelkező növények, annak az évek során gyökér-benövés és csőtörés lehet a vége.

Kertépítésre fel! S ne feledkezz meg a csatornatisztítás feladatáról sem!