Mosogató duguláselhárítás: felejtsd el a konyhai szaniter problémáit!

Mosogató duguláselhárítás: felejtsd el a konyhai szaniter problémáit!blemait

Nem működik a konyhai lefolyó? Nehezen megy le a mosogatóvíz? Állandó a dugulások visszatérése? Gondoltál már arra, hogy komolyabban vedd a dolgot, és a pumpálás helyett hatékonyabb megoldást válassz? Az okok egészen egyszerűek, hiszen a konyha a lakás egyik leggyakrabban használt helyisége, melynek kényelmére nagymértékben rányomja bélyegét a dugulás.

Sokan attól tartanak, hogy a javítás csak bontással és a vele járó magas költségekkel oldható meg, s ezért inkább nem is fordulnak szakemberhez. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy hasonlóan más szaniterekhez, a konyhai lefolyó dugulása is egyszerűen, általában bontás nélkül megvalósítható. Ha az otthoni módszerek nem segítenek, akkor megéri profit hívni, hiszen így további plusz költségek és bosszankodás nélkül lesz újra átjárható a rendszer.

Félre az ételmaradékokkal és a háztartási hulladékkal!

A duguláselhárítás Budapest területén is gyakran válik szükségessé, s ez tulajdonképpen az ingatlan korától független. A háttérben nem ritka, hogy a kis átmérőjű, vagy éppen a túl nagy átmérővel rendelkező lefolyócső áll. Ezek egyike sem hasznos, így a dugulások megelőzése már a kivitelezésnél elkezdődik. További problémát okozhatnak a lefolyóba kerülő ételek és háztartási hulladékok, melyek gyorsan makacs dugulást okoznak. Tény egyébként is, hogy a rendszer elzsírosodása természetes folyamatként jelentkezik, így ha oda is figyelsz arra, mi kerül a lefolyóba, akkor is előfordulhat dugulás. Mit tehetsz mindezek ellen? Hogyan ügyelj a prevencióra?

Fókuszban a megelőzés!

Amennyiben a lefolyó hibásan történt kialakításra, akkor ezt a tényezőt igen nehéz kiküszöbölni. Mégis vannak olyan teendők, melyekre, ha odafigyelsz, akkor kisebb eséllyel jelentkeznek dugulások.

A legkézenfekvőbbnek a szűrő használata bizonyul, amely tényleges fizikai akadályt képez, és az ételmaradékok így nem jutnak le a lefolyóba. Fontos, hogy legalább kéthetente önts 10 liternyi forrásban levő vizet a rendszerbe. Ez kitűnő ellenszere az elzsírosodásnak, és így gyökerénél fojthatod el a dugulások kialakulását. A szakszerű duguláselhárítás Budapest területén is ritkábban válhat szükségessé akkor, ha időnként lefolyótisztító folyadékot használsz. Nem csupán a konkrét dugulások esetén javasoltak ezek, hanem megelőzés céljából is.

S hogy milyen márkát érdemes választani? A kínálat rendkívül széles, de a legjobb, ha az ismert márkák közül választasz, és azt az előírásoknak megfelelően használod. Vigyázz bőröd, szemeid épségére is, hiszen az ilyen vegyi anyagok erősen maró hatással rendelkeznek. Szintén fontos, hogy ne keverd a különféle vegyszereket, ugyanis kiszámíthatatlan, miként működnek azok együtt, milyen gázok keletkeznek.