Duguláselhárítás Pettend – Fókuszban a toalett!

Az otthon komfortos használatában a toalett helyisége kiemelt jelentőséggel bír. Funkcionálására leginkább a dugulás nyomhatja rá bélyegét, így ennek kezdeti jeleire már érdemes felfigyelni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a prevenció fontosságát, hiszen ez az, amivel ténylegesen elejét lehet venni a makacs dugulásnak. Cikkünkben a leggyakoribb hibákat és a helyreállítás módjait állítjuk ezúttal középpontba.

Női higiéniai termékek – valóban ez a legnagyobb gond?

Évtizedek óta tartja magát az a tévhit, hogy a WC dugulások hátterében a női higiéniai termékek állnak. A tampon biztosan nem tesz jót a rendszernek, de a mai kor női tisztában vannak a kockázattal, főleg akkor, ha saját WC-jükről van szó. A betéteket pedig, valljuk be, még ha akarnánk is, igen nehéz lenne lenyomni a rendszerben. Sokkal nagyobb problémát okozhatnak azonban a helytelenül a toalettbe dobott nedves törlőkendők.

A popsi törlők felhasználásának igen széles skáláját ismerjük. Takarításhoz és természetesen az eredeti céllal is alkalmazhatóak. Amire azonban feltétlenül ügyelni kell, az a koszos törlőkendő elhelyezése. Ne húzd le a WC-ben, ebből ugyanis gyorsan makacs dugulás lehet! A duguláselhárítás Pettend ingatlanjaiban is gyakran éppen az ilyen problémák miatt válik szükségessé. Kizárólag a nedves WC papírtól szabadulhatsz meg lehúzással, a popsi törlők helye a szemetesben van. Ebből érdemes egy kicsi méretű, a helyiségben jól elférő darabot beszerezni, amiből a szemeteszsákot se spórold ki.

Csapok és szifonok – duguláselhárítás Pettend

Nem ritka, hogy a toalett helyiségében kézmosáshoz alkalmas csap is rendelkezésre áll. Ilyenkor is számolni kell a dugulással, leginkább a szappanmaradékokkal összefüggésben. Nem érdemes félvállról venni a dolgot, ugyanis a könnyen szétmálló szappanok komoly gondokat okozhatnak. Folyékony szappan használatával kiküszöbölheted ezt a gondod, de a jó minőségű, hagyományos szappanok is remek választásnak bizonyulnak. Amennyiben felüti a fejét a dugulás, érdemes szétszedni a szifont, és kitisztítani azt. Az esetek nagy részében ez elegendőnek bizonyul az újra átjárható lefolyóért.

Nem mindegy, mi kerül a WC-be!

A törlőkendők és a női higiéniai termékek kérdését már kiveséztük. Tény azonban, hogy egy sornyi más dolog okozhat dugulást. A szakemberek találkoztak már olyannal, hogy a családban levő gyerkőc a fogmosó poharat gyömöszölte a lefolyóba, és erre csak a csésze szétverését követően derült fény. A négylábú kedvencek által használt alom helye is a kukában van, a WC-ben ezt soha nem szabad lehúzni, hiszen nagyfokú nedvszívó képessége miatt könnyedén beékelődik a rendszerbe. Az ételmaradékokat, zsíros szennyeződéseket sem javasolt a toalettben lehúzni. Legyen bármennyire strapabíró a rendszer, az ilyenekkel a legtöbbször nem tud megbirkózni.