Szifon, ha eldugul. Tele van?

A szifon ellenőrzése mindig első lépés, amikor egy mosogató eldugul.

Így történt ez akkor is, mikor Budapest első kerületébe riasztottak minket.
A tulaj próbálkozott házi módszerrel, de csak súlyosbított a helyzeten a granulátum, amit a szifonba beleszórt. Itt látható a végeredmény, a “bűnös” elegy: megkövesedett zsír, duguláselhárító granulátum.

Csőstől jön a baj, ha a szifon eldugul a konyha mosogatóban: ez minden háziasszony gyakori rémálma. A szifon duguláselhárítása azért is kihívás a szakembereknek, mert a konyhai mosogató tisztítása néha bontással jár, nem egyszerű feladat. Bár tény és való, hogy az eldugult mosogató szerelése nem lehet kihívás a ház urainak, a hölgyek sokszor segítség nélkül maradnak. Nemcsak azért, mert félnek megbontani az eldugult mosogató bekötőcsövét, de azért is, mert a szifon látvány, ami eléjük tárul, minden képzeletet felülmúlhat.

Hogy miért? Mert a konyhai mosogatókban ma már nincsen „konyhamalac”, nincsen olyan daráló beléjük építve, ami a lefolyóba került étel darabkákat szétaprítja. Emellett arra is számítani lehet, hogy a zsírosodás miatt bontáskor bűzös mákony ömlik a padlóra. Jobb szakemberre bízni a munkát ahelyett, hogy nekilátnánk a tortúrának.

A szifon ma már olcsó, könnyen illeszthető alkatrészekkel cserélhető is, így duguláselhárításkor nem kell minden áron súrolni a szennyes műanyagokat. Mégis, sokszor elég cserélni a PVC dugót a szifonban, vagy megnézni a túlfolyókat. A rozsdamentes fémek azért is jobb választások a lakás -és ház felújítóknak, mert a zsíros masszát könnyebben leviszi a mosás és az oldószeres savak.

Szifon ellenőrzése

A konyhai mosogató és mosdó bekötése nem gyerekjáték, csak keveseknek sikerül elsőre házilag! A szifonokról sokszor mégis csak akkor vesz tudomást a tulajdonosa, amikor már baj van. Mit sem ér a legdrágább mosdó, mosogató sem, ha a dugulás miatt használhatatlan. Mi a megoldás? Megelőzéssel, időszaki gyors ellenőrzéssel megmenthető a konyha leginkább igénybe vett monstruma.

Konyhában műanyagot, de kézmosónál már krómból készült szifont ajánlunk az otthonokba. Ennek oka, hogy a csillogó fém szabadon álló mosdókagylóknál sokkal mutatósabb. A régi búra szifonok cseréje csőszifonra dukál minden 30 évnél régebbi otthonba! A csőszifon ugyanis akadály nélkül biztosít utat a lezúduló vízzuhatagnak. Ha mégis olyan a szerkezet, hogy könyökcsőt, komplikált elvezetést ad, akkor azokat is cserélni érdemes trendibb változatra. A pontos illesztések, átmérők, tömítőgyűrűk miatt hívjon minket, hogy segítsünk a felújításban! Nemcsak duguláselhárításnál, de cserénél, bekötésnél is segíthetünk, hiszen később minket riasztanak elsőként, ha baj van.

Előnyünk, hogy a modern mosogatógépeket is javítjuk, eltüntetjük a dugulásokat! A mechanikát, alkatrészelet ismerve azok tisztítása, zsírtalanítása sem akadály a csapatunknak! Ha nem használ sem a trisó, sem a citromsav, hívjon minket! A mosogatógép tabletták ugyanúgy hosszú távon dugulást okozhatnak. Mit tudunk még? Kérdezzen minket, hívjon telefonon és olvassa el tanácsainkat! Hétvégén és napi 24 órában számíthat ránk, hiszen az élet nem állhat meg az otthonokban!

Illatosító WC dugulást okozott

Eldugult szifon

Hívhat minket éjjel-nappal, hétközben vagy ünnepnapokon, mi ott leszünk!