Kamerás csatornavizsgálat – 3 ok, amiért megéri erre költeni!

lefolyó vizsgáló

Néha úgy érzi az ember, hogy a napi 24 óra is kevésnek bizonyul a feladatok ellátására. Mai, teljesítmény-orientált világunkban a hatékonyság és a produktivitás az elsődleges szempont akkor, ha a tervezésről, szervezésről, végrehajtásról van szó. Kifejezetten rosszul jönnek ilyenkor azok a hirtelen jelentkező gondok, amelyek felborítják a teendők sorát. Az ingatlan állapotát, az otthon kényelmes használatát befolyásoló tényezőkkel viszont muszáj foglalkozni. Az eldugult csapoknál a szifon kitisztítása általában segítséget jelent, de a makacs dugulások, a toalettben álló szennyvíz már inkább szakember segítségéért kiált.

Talán Te is találkoztál már a kamerás csatornavizsgálat folyamatával. A korszerű eszköz megelőzésre és a baj mihamarabbi elhárítására is nagy segítséget jelent. Cikkünkben sorra veszünk néhány okot, amiért minderre akár preventív jelleggel is megéri költeni.

  1. Hatékony duguláselhárítás profi eszközökkel

A dugulás soha nem jöhet jókor. A szaniterhasználati szokások nagymértékben meghatározzák, hogy egyáltalán szembesülni kell-e vele, s ha igen, akkor milyen mértékűvel. Ez utóbbi nagyon nem mindegy, hiszen a kisebb dugulásoknál a házilagos módszerek is megoldást kínálnak. A bevált, számodra már bizonyított lefolyótisztító mindig jól jön a háznál, mint ahogy a korszerű WC pumpa is. Előfordulhat azonban, hogy hiába bajlódsz napokig ezekkel, mégsem lesz átjárható a rendszer. Ilyenkor a profi eszközökkel végzett kamerás csatornavizsgálat feltérképezi a csöveket, és pontosan láthatóvá válik, hol és milyen dugulás okozza a bajt. A célirányos helyreállítás akkor is kiemelt jelentőséggel bír, ha a bontás elmaradhatatlan.

  1. Előzd meg a nagyobb bajt!

Mielőtt azonban úgy gondolnád, hogy csak bontás útján használhatod újra kifogástalanul a szanitereket, érdemes tudnod, hogy ez a legritkább esetben szükséges. A szakember által végzett duguláselhárításhoz akár 30 perc is elegendő lehet. Persze ehhez a kamerás csatornavizsgálat is segítséget nyújt. A száloptikás eszköz bármekkora csőben hatékonyan alkalmazható. Sőt, utólag is visszanézhető a felvétel, így az apró repedésekre, vagy akár a kerti gyökér-benövésekre is időben fény derülhet. A prevenció érdekében hasznos lehet néhány évente átnézetni a rendszert, ezzel nagyobb meghibásodást, akár csőtörést is elkerülve.

  1. Használt ingatlan? Beköltözés előtt állapotfelmérés!

Az ingatlanvásárlási szokások sokat változtak az elmúlt időszakban. A jelentősen megdrágult hitelek miatt egyre többen keresik a használt ingatlanokat. Esetükben azonban mindenképpen számolni kell a felújítással és a hozzá tartozó rendszerek átnézetésével. Beköltözés előtt a kamerás csatornavizsgálatnak köszönhetően meggyőződhetsz arról, hogy minden rendben van a szaniterekkel, nem fognak azok néhány használat után eldugulni. A régi ingatlanokban a rendszer elzsírosodása természetes folyamat, de amit megtörténik a helyreállítás, onnantól a Te feladatod, hogy a szaniterek megfelelő használatával és a rendszeres tisztítással tegyél a dugulások megelőzésének érdekében.