Duguláselhárítás Tordas konyháiban: Mit tehetsz a prevenció érdekében?

Dugulás és prevenció. A két terület szorosan összetartozik, már csak azért is, mert a dugulások megelőzhetőek körültekintéssel és helyes szaniterhasználattal. Még akkor is lehet mit tenni, ha használt házat vásárolsz, és nem tudod, milyen rendszer tartozik hozzá. Ilyenkor érdemes a kamerás cső-és csatornavizsgálattal dolgozó profik mellett letenni a voksot.

Duguláselhárítás Tordas: mik a tapasztalatok?

A szakemberek azon az állásponton vannak, hogy a rendszerekkel leginkább a nem megfelelő szaniterhasználat miatt alakul ki probléma. Könnyen lehet, hogy nem is tudod, milyen szokásaid vezetnek duguláshoz. Nem ritka, hogy a nedves toalettpapír helyett megfelelőnek gondolod a popsi törlőt is. Különbség azonban adódik a kettő között, mégpedig a vízben oldhatóság tekintetében. A popsi törlőnek a szemetesben van a helye. Hasonló a helyzet a habzó anyagokkal is. Talán jót akarsz azzal, hogy tetemes mennyiségű mosóport, sampont használsz, ám a képződött hab akár megágyazhat a makacs dugulásoknak.

Higiénia a nedves helyiségekben

A fürdőszoba és a toalett mellett a konyha is nedves helyiségnek számít. Nemcsak a keletkezett pára kapcsán, hanem az ezekben a helyiségben jelen levő szaniterek apropóján is. Ha pedig szaniter, akkor máris megjelenik a dugulás kockázata. A csapokkal talán könnyebb dolgod lesz akár házilag is, hiszen a szifon kitisztításával megoldódhat a helyzet. Ha a rendszerben mélyebben akad dugulás, akkor a lefolyótisztító és a korszerű, nagy vakummal dolgozó pumpa a befutó. A duguláselhárítás Tordas ingatlanjaiban a szaniterek használhatósága mellett a higiéniát is szolgálják.

Takarítás, prevencióval egybekötve

Szeretnéd, ha kevésbé lenne esélye a dugulásoknak? Tudtad, hogy a régi ingatlanokban akár az elzsírosodás vagy a gyökérbenövés is gondot okozhat? Fontos, hogy elegendő figyelmet helyezz a csövek állapotára, ezt pedig a megelőzéssel tudod leginkább megoldani. Mire célszerű figyelned? A takarítások alkalmával megéri időnként forrásban levő vizet önteni a lefolyóba, ezzel a zsíros lerakódásoknak mondhatsz búcsút. A lefolyótisztító, vagy például az ecet és a szódabikarbóna akkor is a lefolyóba kerülhetnek, ha éppen nem tapasztalod dugulás jeleit. Takarítsd ki időnként a szifonokat, meg fogod látni, hogy így is akad benne szennyeződés bőven.